Opel Astra Bluetooth Telefon Bağlantısı

Opel firmasının Astra modellerinde sunmuş olduğu bluetooth özelliği sürücü ve yolcular için hem kolaylıklar hem de eğlence imkanları sağlıyor.

Örneğin sürüş esnasında sürücünün cep telefonu ile rehberinde önceden kaydedilmiş birini aramak istediğinde telefonu kulağa götürerek konuşmak hem tehlikeli hem de yasak olan bir davranıştır. Ancak bu noktada bluetooth sürücülerin yardımına yetişmektedir. Sadece aramak istediğiniz kişinin rehberde kayıtlı olan adını söylemek suretiyle yüksek ses kalitesi ile konuşma imkanı bluetooth teknolojisi ile mümkün olmaktadır. Eğer numara kayıtlı değilse bu durumda kayıtlı olan ismi değil, numarayı rakamları seslendirmek suretiyle söyleyerek de aramayı gerçekleştirebilirsiniz.

Opel Astra Bluetooth Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Bunun için ilk olarak otomobildeki radyoyu açmak gerekiyor. Aracınızın ön konsilinde ekranda bulunan config tuşundan bluetoot sekmesini bulup mevcut cep telefonunuzdaki bluetooth paylaşımını açtıktan sonra eşleştirmeyi yapmanız çok kolay. Tıpkı iki cep telefonu arasında bluetooth bağlantısı yapar gibi basit bir işlem buraya kadar.

Bluetooth bağlantısı yapıldıktan sonra sesli aramanın aktifleşmesi için aşağıdaki resimde vermiş olduğum düğmeye basarak araç bilgisayarının konuşması beklenmelidir. Konuşmadan sonra gelen sinyal sesinden sonra sözlü olarak ifade edilen kişinin araması gerçekleştirilebilir.

astra
Opel Astra bluetooth 


Sistemi kapatmak için açmak için kullandığımız düğmenin hemen altında bulunan mute tuşunu kullanmamız gerekiyor. Ancak unutmamak gerekiyor ki bu bluetooth bağlantısı bir çok araç için sadece arama özelliği ile kullanılıyor. İnternet bağlantısı ve diğer  Opel Astra Bluetooth özellikleri için başka extra işlemlerin yapılması gerekiyor.

5 Yorumlar

  1. Hocam çok güzel anlatmışsın da 2013 edition paket var ve config ayarlarda bluetouth seçeneği yok. Edition pakette bluetouth yok mu yada göğüste neden tuşu var. Saçma geldi. Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Hocam arabam opel astra j kasa 2015 model busens paket bulututuna telefon bağlanıyor ama şarkı çalın mıyor teyip de 4000pulus ne yapmamım tercih eder siniz ayarlardanmı olmuyor anlamadım ki yardımcı olur sanız sevinirim

    YanıtlaSil
  3. 2017 model Astra Bluetooth listesi dolu diyor listeyi boşalttım hala dolu diyor

    YanıtlaSil
  4. 2017 model Astra Bluetooth listesi dolu diyor listeyi boşalttım hala dolu diyor

    YanıtlaSil
  5. Bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri