Dizel Arabalarda Motor Sesi Sorunu

Dizel motorla çalışan otomobillerin benzin yada LPG ile çalışan diğer otomobillere göre farkedilir derecede yüksek bir ses ile çalıştığı herkesçe bilinir. 
Forumlarda ve bazı internet sitelerinde de dizel motorun sesini azaltma yöntemleri gibi bir takım başlıklar ve bu başlıklar altına yazılan yalan yanlış bilgiler de bu konuda bazı bilgi eksiklerinin olduğunun göstergesi sanki.

En başta eğer daha önce hiç dizel araçları kullanmamışsanız veya dizel motoru ile çalışan bir arabadaa yolculuk etmemişseniz ve bu sese alışık olmadığınız halde bu aracı satın almışsanız hiçbir şeyden şikayet etmeye gerek yok. Yüksek motor sesini kaldıramayan insanların uzak durması gereken bir araçtır dizel motorlu araç.

Bunun yanında dizel motorlu çalışan modeller arasında da ses ve gürültü açısından farklar olabilir. O yüzden almak istediğiniz aracın çıkardığı ses hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız çok önemli. Bunun da en iyi yolu aracı almadan önce bu araçla bir süre seyahat etmektir.

Hem dizel hem de benzinli araçlar içten yanmalı motor sınıfındandır. Ancak dizel motorların burada bir farkı var. Benzinli motorlar silindir içinde yakıt hava karışımını bulundurur ve buji bu karışımı ateşleyerek hareketi sağlar. Dizel araçlarda ise silindir içinde sadece hava bulunur. Bu hava silindir içinde sıkıştırılır. Sıkışan havanın sıcaklığı artar. Motor da bu sıcak havanın içine yakıt püskürterek yanma gerçekleştirilir. Bu yanma bir çeşit patlama olarak da düşünülebileceğinden gürültü seviyesi biraz daha yüksek olur.

Tabi bir şeyi de belirtmek lazım ki yeni modellerde dizel teknolojisi kendini oldukça geliştirdi. Artık eski modellerde olduğu gibi aşırı ses yok. Ama yine de benzinli motorlara göre bir nebze daha sesli sayılır. Yeni model dizellerde aracın sesinin dışarıdan fazla duyulduğuna bakmayın. Yapılan izolasyonlar sayesinde aracın dışındaki ses içeriye çok az yansıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri