Cam Film Nasıl Sökülür?


Cam film ile ilgili ülke gündemindeki tartışmalar henüz bitmiş değil. Bizler bugün her ne sebeple olursa olsun, sahip olduğu aracında var olan cam filmin çıkarılması için bir kaç yöntem göstermek istiyoruz. Zira bu iş için sanayide belirli bir ücret isteniyor. Halbuki araç camına zarar vermeden cam filmi sökmek mümkün.
İşte cam filmi sökmek için bir kaç yöntem

Cam filmi nasıl Sökülür?

1) Cam film, kenarlarından tırnak yada kesici bir alet kullanılarak ucundan kaldırılmaya çalışılır. Cam filmler eski ise zaten ucu ya kalkmıştır ya da az bir uğraşmayla bu işi yapabilirsiniz. Cam filmin yapışma durumuna bağlı olarak cam filmi ucundan asılırsınız ve yavaş yavaş filmi koparmadan çekerek cam filmi rahatlıkla yerinden çıkarmanız mümkün.
Bu yöntem daha çok kolay çıkan filmler için geçerli. Eğer kolay çıkmayan güçlü bir yapıştırıcıya sahip cam filminiz varsa aşağıyı okuyunuz.
2) Cam film çıkarmanın ikinci yöntemi camı ısıtmaktan geçer. Bu işi basit bir fön makinası ile kendiniz yapabilirsiniz. Bu sayede yumuşayan bir çok cam film kolayca yerinden çıkacaktır.

cam film çıkarma
cam film sökme


Rezistansa zarar vermeden cam film çıkarma

3) Cam film çıkarırken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus, arka camlarda yer alan cam filmlerin çıkarılması esnasında cam üzerindeki rezistansa herhangi bir zarar vermemek için dikkatli olmaktır. Bu işi kolay yapabilmek için cam güzelce silindikten sonra koyu renk bir çöp torbasını cam ile aynı boyutlarda keserek camın yüzeyinin alt kısmı kaplanır. Aynı işlem camın iç yüzeyinden de tekrarlanır. Ardından sprey kullanarak camın her tarafına üçte bir oranında amonyak içeren su sıkılması gerekir. Sonra alta serilen poşet ile cam tamamen kaplanır. Ardından araç güneş gören bir alanda yüz seksek dakika kadar bekletilir. Böylece yeterince ısı alan cam film yumuşar ve rezistansa zarar vermeden çıkarılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir. Bu yöntem diğer camlar için de uygulanabilir.

Buhar makinesiyle cam film çıkarma

4) Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramıyorsa cam film oldukça inatçı demektir. Siz de yeterince inatçı olursanız cam filmi çıkarmanız hala mümkün. Bunun için elinizde bir buhar makinesi bulunmalıdır. Bunun kullanımı şu şekildedir: Cam film kenar kısmından kaldırıldıktan sonra cam ile film arasına buhar verilir cam film bir miktar çıkarılır. Her zorlama sırasında tekrar buhar verilerek tamamen çıkarılana kadar aynı yöntem uygulanır.
5) Cam filmi aracın camından söktükten sonra cam, sabun ve su ile güzel bir şekilde temizlenebilir. Cam üzerindeki yapıştırıcı artıkları cama zarar vermeyecek şekilde sert bir cisimle çıkarılabilir. Eski bir kredi kartı ve buna benzer şeyler kullanılabilir.
Bütün bunlara rağmen cam film çıkarmada başarısız olduysanız artık son çare aracınızı bir ustaya göstermeniz gerekmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri