Trafikte Depreme Yakalanmak

Uzmanlar çoğu zaman evde ya da bir binada deprem olduğu zaman ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verirler, görseller hazırlarlar ve tatbikatlar yaparlar. Ancak Deprem anında otomobil kullananların ne yapması gerektiği ile ilgili bilgi verenler azdır.

En başta eğer deprem olduktan sonra araçta değilseniz ve acil işiniz yoksa gereksiz yere otomobile binip trafiği sıkıştırmamak gerekir ki cankurtaran, itfaiye, ambulans ve yardım ekiplerinin işlerini zorlaştırmayalım. Bu gecikme ile belki bilmeden insanların ölümüne neden olabiliriz.

Deprem olduğu anda trafikte araç sürüyorsak deprem olduğunu anladığımız anda sarsıntılarda direksiyon kontrolünü kaybetmemek için hemen hızı azaltmalı ve sağa yanaşmalıyız. Yalnız yanaşırken çok katlı binaların altına ya da benzin/lpg istasyonlarının yakınlarına ya da büyük kamyon ve tankerlerin aydınlatma direklerinin ve trafik işaretlerinin ve levhalarının size zarar veremeyecek kadar uzağına park etmemeye özen gösteriniz.
Yine aracı park ederken olabildiğince yanaşmalı ve yolu geniş tutmamız lazım. Trafiği aksatmamak için.

Eğer depremden sonra araçtan ayrılmamız gerekirse kapıları açık bırakmak gerektiğinde ihtiyacı olanların aracınızı yoldan çekmeleri için gerekli olabilir.
Acil durum yollarını kapatmamaya büyük şehirlerde yolları tıkamamaya özen göstermeliyiz.

Radyonuzu devamlı açık tutarak deprem, zararı ve trafiğin durumu hakkında bilgi almaya çalışın ve ona göre hareket edin.

Tünelde iseniz yol temizse hemen çıkmaya çalışın eğer araç hareket edemeyecek derecede zarar görmüşse aracı olabildiğince sağa çekip tünelden çıkmaya çalışın. Aracınızla veya kendiniz sakın tünel giriş ve çıkışlarında, köprü ve viyadük alt ve üstünde beklemeyin.

Deprem esnasında bir yamaç kenarında olduğunuz zaman tepenize taş, kaya, toprak parçalarının düşme ihtimali vardır. Aracınızı sağlam bir yere çektiğinizden emin olun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri