Aile Arabası Almak İsteyenlere Tavsiyeler

Ailesiyle vakit geçirmek isteyen bir çok kişinin kurduğu bir hayaldir bu. Aile arabası, özellikle çocukların sayısı ve yaşları artıp gezmek için de vakit ayırabiliyorsak bu tip arabalar aile için ideal olmaktadır. Ancak burada da dikkat edilmesi gereken durumlar var.

1. Bütçenizi aşmamasına dikkat edin. 

Bütçenin fazla olması araba ile yapacağınız seyahati kısıtlayabileceği gibi arabaya fazlaca düşkün olma gibi ailecek çok ve uzun yolculuk yapanlar için sorunlar oluşturabilir. Bütçeye göre sıfır yerine ikinci el, model ve yıl düşüklüğü tercih edilebilir.

2. Araç güvenliğini dikkate alın. Sizin için artık birinci öncelik hız ve gösterişli olması değil, aracın güvenlik özellikleridir. Bunun için çarpışma testlerine bakın. İkinci el araç alıyorsanız aracın motor ve yürüyen aksamına dair durumlarını ekspertiz raporu ile mutlaka inceleyin. 

3. Genişlik ve konfor özelliklerine bakın. Bu yüzden uzun yolculuklarda iç konfora ve bagaj genişliğine mutlaka bakmalısınız.



4. Bakımını ve iç temizliğini dikkate alın. Zira küçük yaşlarda çocuklara sahipseniz mutlaka arabanızın arka koltukları ciddi şekilde kirlenecek veya yıpranacaktır. Deri koltuklar kumaş koltuklara göre daha kolay temizlenir. Deri koltuklar koyu renkli leke ve kirleri daha az gösterir. 

O halde okuyuculara da soralım. Sizin aile arabası olarak tercih ettiğiniz veya almayı düşündüğünüz hatta en kötü keşke param olsa da alabilsem dediğiniz aile arabaları nelerdir? Lütfen yorum bölümünde gerekçeleri ile birlikte belirtelim. Okuduğunuz için teşekkürler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri