Modifiye araçların etik olabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi konusunda uzmanlar görüş belirtmişlerdir. Bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz.
1. Aracı üreten firmanın araçta sizin yaptığınız değişikliği yasaklayan bir telif hakkının olmaması gerekir. Bu durum tartışılabilir olmakla birlikte aracın marka değerinde olumsuz etkilerinin olabilmesi nedeniyle haklı bir gerekçe olarak görülmelidir.
2. Aracı üreten firmayı durumdan haberdar etmek. Bunu yapanların sayısının oldukça az olduğunu düşünüyorum. Oldukça...
3. Yapılacak değişikliğin teknik onay alması gerekir. Bu onay daha çok aracın ve yollardaki diğer sürücü ve yayaların güvenliği için gerekli bir etik değerdir. Çünkü riskli değişikler beklenmedik sonuçlar ve büyük pişmanlıklar, hayatı kararan insanlar ortaya çıkarabilir. Sizin keyfiniz, başka insanların sıkıntıya düşme nedeni olmamalıdır.
4. Yapılacak değişiklik daha önceden trafik akışının olmadığı ve daha sonra olduğu alanlarda denenmiş olmalıdır.
5. Değişikliği yapacak yerin, aynen aracın üretimini yapan firma gibi tadilatçı garantisini sunması etik olarak gereklidir. Sonucuna katlanılmayan sorumluluk olmaz.
6. Son olarak değişiklik yapacak yerin ISO kalite belgesinin olması ve seri tadilat belgesine sahip olmasıdır.
Bütün bu maddeleri tek bir cümleyle özetleyecek olursak: yapılacak değişiklikler mutlaka teknik onaydan geçmeli ve işlemler kayıt içi olarak gerçekleştirilmelidir.