4x4 Araç Almak Doğru Mu?

Dört çeker bir araç almak her ne kadar insanı heyecanlandıran bir işlem olsa da olumlu ve olumsuz yönlerini tartarak yeniden düşünmekte fayda var. Çünkü bu araçların beklenmedik külfetleri karşısında insan aldığına bin pişman olabiliyor. En azından aşağıda sıralayacağım maddeler üzerinde düşünüp tamam bunlar benim için sorun değil katlanabilirim diyorsanız pazar sizindir.

avantaj ve dezavantaj


1. Öncelikle efendim bu tip araçların fiyatları diğer araçlara göre oldukça pahalı. Bu parayla daha avantajlı dört çeker olmayan araçlar almak mümkün. Buradan bakınca eğer ciddi bir ihtiyaç yoksa bu araçları almak zenginlik konusunda ortalamanın epey üzerinde değilseniz mantıklı bir iş olarak görünmüyor.





2. Bu araçlar diğer araçlara göre yaklaşık olarak yüzde altı ile on arasında daha ağırdırlar. Tabiki performansı ile bu durum kalkış ve hızlanmada çok fazla sorun oluşturmamakta ancak bu seferde yakıt tüketimi aynı oranlarda artmaktadır. Bu araçlar ortalama yüzde on daha fazla yakıt tüketimine sahiptirler.

3. Her ne kadar performans olarak bir gelişim olsa da normal şartlar altında - ki bu maddenin istisnaları olabilir. - aracın maksimum hız limiti diğer araçlara göre daha düşük olabilir.

4. Dört tekerin de aynı anda hareketi zaman zaman virajlarda kontrolsüz durumlara yol açabilmekte ve güvenlik riski oluşturabilmektedir. Burada aracın dış görünüşü ve ağırlığı söz konusu belirsizliği büyük ölçüde giderse de alacağınız araçla virajlarda deneme yapmanızda fayda vardır.

5. Bazı markalarda bagaj hacminin daha düşük olması araçların kullanımında şikayetlere yol açmaktadır. Bu durum aracın aile ve arazi aracı olarak kullanımında bir engel olarak durmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri