Kasko Sözleşmesinde Nelere Dikkat Edilmeli

Süresi dolduğunda kasko işlemlerini rastgele bir yerlerde yapıyorsanız bu yazıyı dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ediyoruz zira kasko hesaplama işlemleri, kasko sözleşmesi ve kaskonun kapsamı konusunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

En bir yıl geçerli olmak üzere yapacağınız yeni sözleşme, yasal ve hukuki statüleri olan bir kaska sözleşmesi olacak. O yüzden sigorta şirketleri ile mahkemelik olmadan önce hukuki haklarınızı bilmeniz önemli. En başta kasko sözleşmesini size alelacele uzatıp imzalamanız isteniyorsa şüphelenmeniz gerekiyor. Her ne olursa olsun okumadan kasko sözleşmesini imzalamak doğru değil.

Biz aşağıya dikkat edilmesi gereken bazı durumları listeledik, umarız yardımcı olur. Kasko sözleşmesi genel şartları ile ilgili dikkat edilmesini istediğiniz başka durumlar olursa yorumlarda paylaşmanızı rica ediyoruz.

dikkat örnek kapsam hukuk


Kasko sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli?

1. Kasko paketleri şu dört paketten biri olmak durumunda. Bunlar: Kasko, dar kasko, tam kasko ve genişletilmiş kasko. Paketlerin içeriğine ve kendi özel durumunuza bakarak bu dört paketten birini tercih etmelisiniz.





2. İnternet üzerinde kısa bir araştırma ile kasko değerleme listesini bulunuz. Bu aynı zamanda araç rayiç değeri şeklinde de isimlendirilmiş olabilir. Kasko fiyatının belirlenmesinde önemli rol oynayan bu veriler aylık olarak pazardaki değerleri ortaya çıkarır.

3. Kasko kapsamında aracınızın olası bir hasarlı kazaya karışması durumunda sanayide sıradan bir tamirciye mi yoksa servise mi gönderileceğini önceden sorun ve kasko sözleşmesi üzerinde görün.

4. Olası bir kaza durumunda değişmesi gerekecek olan parçaların orijinali ile mi yoksa herhangi bir parça ile mi değişeceğini araştırın.

5. Yaşadığınız bölgenin trafik durumu, coğrafi şartları, çalınma ve çizilme gibi yaşanabilecek olası durumları gözden geçirerek kendinizi olabildiğince garantiye almaya çalışın. Araç kargo sözleşmesi, sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyor olmalıdır.

6. Kasko yapacağınız firmanın yanına gitmeden daha önce kasko sözleşmesi örneğini internet üzerinden bulunuz. Muhtemelen sözleşme örneğindeki gibi bir sözleşme sizin karşınıza çıkacaktır. Bu sizin bazı konuları daha önceden bilmenizi ve sözleşme sırasında uyanık olmanızı sağlayacaktır.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri