Kasko Fiyatı Neden Yüksek Çıkıyor?


Eğer bir otomobil sahibiyseniz kasko yaptırmanızın en temel sebebi bir kaza sırasındaki olası maddi kayıpların karşılanmasıdır. Ancak bu sigorta sadece kaza anında değil park durumunda meydana gelebilecek çarpma, çalınma, yanma vb. durumlarda da kayıpları karşılamaktadır. Bu kayıpların karşılanmasında her kasko firması kendi kriterlerine göre farklı bir fiyat belirlemektedir. Bu yüzden de fiyatlar arasında ciddi farklar oluşmaktadır.
Bu kriterlere bakacak olursak iki temel alanda farklılaştıklarını görürüz. 1. Araçtan kaynaklanan farklılıklar. 2. Araç sahibinden kaynaklanan farklılıklar.  Bundan başka kaskonun kapsamı da fiyat farklılıklarının önemli bir sebebidir. Ancak bu resmi söylemin dışında önemli bir unsur da kasko firmasının sağladığı hizmet kalitesinin de önemli etkisinin olduğunu söylemek lazım.

Araçtan kaynaklanan hususlara bakacak olursak; aracın yaşının, modelinin, daha önce geçirdiği kazaların ve hasar durumunun, araçtaki ek aksesuarların önemli rol oynadığını belirtelim. Ayrıca aracın kullanım alanı da önemli bir etkendir. Söz gelimi bir şirket arabası, bir taksi ve bir binek araba farklı değerlendiriliyor.

Kişiden kaynaklanan hususlarda ise kişinin yaşı, tecrübesi vb. durumları gözden geçiriyorlar.

Müşterilerin kasko yaptırmadan önce mutlaka kendisine yapılan kasko tekliflerini hem kapsam hem de mali açıdan değerlendirmeli ve kendine en uygun olan paketi seçmesi tavsiye edilmektedir. Paket içinde sizin için gereksiz gördüğünüz teminatları çıkarmayı teklif edin. Bu gereksiz teminatlar tek tek çok az fiyatlansa da hepsini çıkardığınızda önemli bir fark ortaya çıkaracaktır.

Son olarak gerek sosyal medyada gerekse bu işten anlayan yakınlarınızdan bilgi almanızı tavsiye ederiz. Bazen çok iyi teklif sunan bazı firmalar iş hizmete gelince çok ciddi sıkıntı çıkarabiliyorlar ve müşteriler keşke üç beş kuruş daha fazla verseydim de bu firmaya bulaşmasaydım dedirtiyorlar. O yüzden hizmet kalitesi işin aslında en önemli yönünü oluşturmaktadır.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri