LPG Guvenlik Onlemleri

Ülkemizde benzin fiyatlarının aşırı yüksek olması malum sürücüleri LPG ye zorluyor. Hali hazırda tüm gezegenimizde 10 milyona yakın araç bu sistemle trafikte seyrediyor.


Olaya güvenlik açısından bakacak olursak normal şartlar altında LPG li araçlar diğer araçlar kadar güvenli ancak bakımlarının ve kontrollerinin tam olarak ve düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor. Yoksa gerçekten güvenliksiz olabilirler.


Tüm dünyada uzmanların söylediğine göre yapılan araştırmalar gösteriyor ki her yıl LPG li yakıt kullanan araçların sayısında artış söz konusu ve önümüzdeki yıllarda da bu artış devam edecek.


   Sanayi ve Ticaret bakanlığınca 1999'da yayınlanmış olan bir genelge LPG tanklarının ömrünü on yıl ile sınırlamıştı. İki sene önceye kadar özel araçlar iki yılda bir, ticari araçlar ise her yıl sızdırmazlık raporu almak zorunda idi.
Ancak bu raporu alma zorunluluğu iki sene önceki şubat ayında ortadan kalktı. Ancak bu demek değildir ki artık LPG bakımına gerek yok. Her ne kadar yasal zorunluluk kalksa da kendi güvenliğiniz için bu bakımları yaptırmak yine de zorunlu. İşte aşağıda yaptığımız listede LPG siteminin en güvenlikli bir şekilde kullanımı için neler yapılabilir ona bakacağız.


1. Yasal zorunluluk olmasa da 2 yılda bir sızdırmazlık testi yapılması kendi ve çevrenizdekilerin güvenliği açısından çok önem arz ediyor.


2. LPG satın aldığımız istasyonların güvenli bir marka olmasına dikkat etmeli.


3. LPG tankının ömrünün 10 yıl olduğunu bilmek gerekiyor. Eğer ömrünü tamamlamışsa bu tankın değiştirilmesi gerekir.


4. LPG dolum için gerekli olan ağız kısmı aracın dışında yer almalı.


5. LPG dolumu sadece yetkili kişiler yapmalı.


6. LPG dolumu sırasında araç sallanmamalıdır. LPG'yi tanka aşırı miktarlarda yüklemek sıkıntı olabilir.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri