2015 Model Passat - Ilk Bilgiler

Gelecek senenin merakla beklenen otomobillerinden biri olan Volkwagen Passat hakkındaki bilgilerin önümüzdeki yakın süreçte daha da ayrıntıları ile ortaya çıkması beklenirken aracın tanıtımının ilk olarak Ekim ayında Paris'te düzenlenecek olan Otomobil Fuarında yapılacağı belirtildi. Satışa sunulması ise muhtemelen yıl sonunu bulacak.


Yeni Passat için verilen farklı tarzlardaki motor bilgileri şu şekilde :
  • 1.8 litrelik TSI 180 HP ile 300 NM
  • 2.0 litrelik TSI 220 HP – 280 PS
  • 1.4 litrelik turbo benzinli TSI 125 HP – 150 HP
  • 2.0-liter TDI 150 HP – 190 HP – 240 HP
  • 1.6 litrelik turbo dizel TDI 120 HP ile 250 NM 

2015 volkswagen passat



Seçenekleri ile satışa sunulacak.

Ayrıntılı bilgilere de kısaca göz atacak olursak 1.4 litrelik turbo benzinli TSI ünitelerinin ACT TwinDrive ismindeki silindir kapatma özelliğini de bünyesinde barındıracağı söyleniyor. Bunun anlamı normal hızlarda 4 silindirin yalnızca 2 silindiri kapatılacak ve 2 silindirli olarak harekete başlayacak olan otomobiller olacak. Seçeneklerde bütün motorlar Euro6 değerlerine sahip bulunuyor.





Passat modellerinin Elektrik motorunun 9.9kWh lityum iyon bataryası tek bir şarjla ortalama 50 km menzile sahip olarak 966 kilometre yol alabilecek olan Plug-In Hybrid versiyonu bulunuyor. Elektrikli modeller için gerekli olan şarj soketi ön ızgaradaki “VW” ambleminin içinde yer alacağı tahmin edilmekte.


Yeni passatların daha önceki modellere oranla daha hafif olacağını kaydeden uzmanlar bu hafifliğin yaklaşık 85 kg civarında olacağı tahmininde bulunuyorlar. Yeni passatın uzunluğu 4767 mm olurken aynı şekilde arka LED farlar standart özellik olarak araçta yer alacak. Ancak Dynamic Light Assist sistemi ile LED farlar isteğe bağlı olarak sunulacak. 1440×540 piksel çözünürlüğe sahip Audi TT’de kullanılan multimedya göstergesi ön kısımda yerini alacak. Belirtilmiş olan başka önemli özellikler 360 derecelik kamera, Head-Up Display, Römork Asistanı  ve  Park Asistanı gibi sistemler sözü edilmeye değer.


Aracımızın Güvenlik özelliklerine bakacak olursak yeni olarak sunulan özellikler arasında acil frenleme sistemi ile şehir içinde kullanımı giderek artan trafik sıkışıklığı asistanı yer alıyor.
Yeni nesil Passat, önümüzdeki aylarda gün yüzüne çıkacak ve Ekim ayında düzenlenecek olan Paris

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri