Araba Kullanirken Telefonla Konusmak

Halkımızın maalesef bırakamadığı kötü alışkanlıklardan bir tanesi. Her ne kadar yeni modellerde bu konuda bir çok teknolojik ilerleme kaydedilmesine rağmen ve hatta hemen her telefonda hoparlörle konuşma modu varken ve hatta hiç biri yoksa aracı uygun yere park edip orada gerekli ise telefon konuşmamızı yapmak varken yasalara göre suç olan ancak daha da kötüsü kendimizi ve aracımızı riske atarak yine elimizi telefonla birlikte kulağımıza götürmeyi tercih ediyoruz. Belki sadece kendimizi değil o anda trafikte seyreden diğer araçları ve yayaları da tercih ediyoruz.

Kişisel tecrübemdir daha önce kaza yapan araçlardan bu kazanın telefon yüzünden olduğunu duymuşluğumuz ve görmüşlüğümüz vardır. Sizlerin de vardır çünkü bu şekilde cep telefonu ile konuşmak ciddi derecede bir dikkat dağınıklığına yol açmakta ve sürücünün dalgınlık göstermesine neden olmaktadır. Bu da trafikteki ani değişiklikleri fark edememe ya da geç fark etme neticesi istenmeyen durumlara neden olmaktadır.

Araba sürerken telefonla konuşmanın cezası da vardır ve 2014 yılı için bu ceza 80 TL olarak belirlenmiştir. Ancak birinin yaralanması ya da ölümlü kazalarda bu sizin tamamen haksız olmanıza neden olacaktır. Tabi bir de işin vicdan azabı kısmı var.





Biz burada telefon ile konuşmaktan bahsediyoruz ancak emin olun trafikte daha kötüsü de var. Trafikte seyrederken elindeki akıllı telefon ile uğraşan insanlarımız bulunuyor. Kimi masumane fakat bilinçsiz şekilde belki yönünü bulmak için navigasyonu karıştırıyor kimileri ise tamamen sorumsuz bir şekilde bir yandan araç kullanırken diğer yandan telefonda oyun oynayabiliyor ya da facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde dolaşabiliyorlar. Tabi bunları ya uzun ve düz yolda yapıyorlar ya da sıkışan trafikte can sıkıntısından yapıyorlar. Ancak ne amaçla yapılırsa yapılsın kabul edilebilecek bir davranış değil.

Siz siz olun sakın araç kullanırken telefon ile uğraşmayın ve kendinizi trafiğe verin.

Keyifli ve Güvenli sürüşler dileriz

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri