Hangi Durumlarda Kasko Odenmez

Hangi durumlarda kasko ödeme yapmaz?


Kasko sahiplerini ve kasko araştırmacılarını ilgilendiren bir konuda budur. Bazı durumlarda kasko şirketleri ödeme yapmaz. Bunu bilmenin en iyi  yolu yaptığınız anlaşma metnini dikkatli bir şekilde okumanız ve anlamadığınız kısımları sorarak aydınlığa kavuşturmanızdır. Ancak genellikle bazı durumlar vardır ki hemen hemen hiç bir kasko şirketi bu durumlarda ödeme yapmaya yanaşmadığı için kasko açısından bunların bilinmesinde fayda görüyoruz. Bu durumlar kasko şirketi tarafından teminat dışı zarar olarak belirlenir ve ödeme yapmazlar. Şimdi bu teminat dışı zararlar neleri kapsar kısaca göz gezdirelim:


1. Bunların birincisi ve en bilineni içki ve uyuşturucu madde aldığı halde trafikte seyrederken kazanın gerçekleşmesi durumudur.


2. Kaza yapan kişinin ehliyetinin bulunmaması da kasko sözleşmesi gereğince kasko kapsamı dışında kalan durumlardandır. Ancak çalıntı otomobillerde böyle bir durum gerçekleşmişse durum değişir.


3. Araca belirtilen kişi kadar yolcu binilmediğinde örneğin 4 kişilik bir otomobile 6 yada 7 kişi binilmesi durumunda ödeme yapmıyorlar. Fazla kişinin binmesinin aracın standartlarına aykırı olması nedeniyle güvenli sürüş olarak değerlendirilmiyor.


4. Aracın ihmalden dolayı bakımının yapılmamasından kaynaklanan durumlarda örneğin yağ değiştirilmemesi, eski lastiklerle yolculuk yapılması durumu. Bu durumlarda araç sahibi kazadan birinci derecede sorumlu tutulduğu için kasko ödeme yapmıyor.






5. Savaş ve işgal gibi durumlar karşısında aracınız zarar görmüşse bu da kapsam dışında değerlendiriliyor.


6. Aracın standartlarının gayri resmi olarak değiştirildiği durumlar.






Güvenli ve keyifli sürüşler dileriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri