Dizel Araclarda Yag Degisim Zamanlari


Dizel Otomobillerde Yağ Değişim Zamanı


Dizel motorla çalışan araçların yağ değişimi kullanılan marka ve modele göre farklılık arz edebilir. Bu değişiklik aracın sınıfı ile doğrudan bağlantılıdır. Araçların binek otomobil, ticari araç yada ağır yük vasıtası olması yağ değişim zamanlarını etkilemektedir.


Bu konuda en çok dikkat edilmesi gereken şey satın almış olduğunuz araçla birlikte size verilen kullanım kılavuzunda verilen bilgiler doğrultusunda bu değiştirme işlemlerini gerçekleştirmektir. Bu işlemler her zaman km hesabı ile verilir ve 10 binden 20 bine kadar çıkabilmektedir. Kılavuzda verilen oranların aşılması dizel araçlarda bazı sıkıntılara yol açabileceği için bu km lere dikkat etmek herkesin iyiliğinedir. Örneğin kullandığınız otomobilde ciddi performans kayıpları yaşayabilirsiniz. Veya motorun eski yağlar nedeniyle aşırı ısınması sonucu parçalarda bozulmalar meydana gelebilir ve bu da birden çok parçanın değişimini zorunlu kılar.


Yağ değişim zamanı kadar kullanılacak yağın kalitesi ve çeşidi de dizel araçlarda önemlidir. Üretici firmanın belirttiği yağları aracımıza koymak her zaman için elbette daha iyidir. Rastgele bir yerden herhangi bir yağı alıp araca eklemek doğru olmaz.


Dizel Hava Filtresi Değişimi:


Aracınızı periyodik bakımlara soktuğunuz zaman hava filtresini de zaten değiştirirler genelde ancak siz yine de bu işlemin yapılıp yapılmadığını sorun ve ola ki yapılmadıysa mutlaka yaptırın. Yağ filtresinde olduğu gibi arabanız periyodik bakıma girdiği zaman hava filtresininde değişme zamanı gelmiş demektir.


Motorun atmosferden almış olduğu havanın bünyesinde toz ve partiküller ile kirli olan her şey filtrelerde kalmalıdır. Bir süre sonra filtrelerde kalan nesneler söz konusu filtreyi tıkamakta ve motora hava ulaşımında zorluklar oluşmakta yetersiz hava alma durumu motorun performansını etkilemektedir. Başka bir olumsuz bir etkiside yakıtla ilgilidir. Motor daha fazla yakıtla daha az mesafe alacağı için kesenizde bir karadelik oluşmasına neden olur. Bu yüzden yapım ve görünüş olarak çok basit duran bu hava filtresi parçası aslında çok önemli bir yere sahiptir motorda.




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri