Yeni Mercedes C Serisi Yenilikleri

Mercedes C Serisinin Özellikleri

Mercedes C serisinde bir çok özellikle yeni bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin çevikliği bu tasarımlar sayesinde kazanıyor. Biraz daha açacak olursak, Yeni aks sistemi sayesinde otomobilin yol gücü artıyor ve bunu doğrusu dört bağlantılı yeni tasarım olan sistemi sayesinde gerçekleşebiliyor. Bu güç aynı zamanda direksiyon hareketlerinde mükemmel bir hassasiyet oluşturuyor.


Yine bakacak olursak geliştirilmiş beş bağlantısı olan arka süspansiyon sistemi araç içindekilere üstün bir konfor vaat ediyor. Dileyenler AIRMATIC havalı süspansiyonu da yürüyen aksam seçenekleri arasında tercihte bulunabilmekte.
Aracı kullananlar için, AGILITY SELECT kumandası sayesinde, belirlenmiÅŸ dört sürüş programından (“Comfort”, “Eco”, “Sport” ve “Sport +”) birini seçmek suretiyle bundan böyle yolculuklarını daha da özelleÅŸtirme imkanına sahip. Bu dediklerimizin yanında bireysel ayar yapabilme Ã¶zelliÄŸi sayesinde otomobili kendinize özel yapılandırma imkanına sahipsiniz.





C serisi dinamik sürüşü ve sürüş konforunu kullanıcılarına sunarken yakıt tasarrufunda tutumlu davranışlarıyla da ilgileri üzerine topluyor. Bir önceki seriye göre de hafifletilmiş olan araç yaklaşık olarak 100 kilogram daha hafif kalıyor. Hem hafif olması hem de diğer teknolojilerle birlikte bakıldığında otomobiller artık eskilere göre yaklaşık yüzde 20 oranın da daha az yakıt tüketimine sahip.


Bu açıdan baktığımızda da otomobilimizin gayet ekolojik olduÄŸunu görüyoruz. Aynı durumun dizel modelleri için de geçerli olduÄŸunu söylemek mümkün. Mükemmel aerodinamik direnç katsayısı(0.24) ve etkin, yerinde kullanılan teknolojiler Yeni C-Serisi’ni, CO2 emisyonu ile kendi segmentinde oldukça baÅŸarılı kılıyor.

Hemen güvenlik özelliklerine de bakalım. Marka olarak zaten Mercedes dünyada en güvenli otomobillerden biri kabul edilirken C serisinde artı olarak bazı sistemler geliştirilmiş. Bunlara da kısaca değinelim. Örneğin;
Çarpışma önleme yardımcısı PLUS
Çarpışma Önleme Yardımcısı (artık PLUS eklentisi ile) ve Konsantrasyon Kaybı Yardımcısı sistemi  ATTENTION ASSIST
PRE-SAFE® fren ile aracınız gerektiÄŸinde bağımsız olarak durabilir ve 50 km/s hızın üzerine çıkmadıkça kazaları önleyebilir.
Yukarıdaki gibi sistemler otomobili daha da güvenli bir hale getirmiÅŸ.


Bu sistemlerin yanında:
Direksiyon yardımcısı olan DISTRONIC PLUS
Dur-kalk pilotu

sizleri daha da konforlu bir yolculuğa çıkartacak.
Ayrıca iyi bir performans gösterirken aynı zamanda tehlikelerden de daha etkin korunmak için, opsiyonel olarak PRE-SAFE® freni de tercih edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site Ä°statistikleri