LPG de En Az Yakan Arabalar

Öncelikle belirtmek gerekir ki genellikle benzinde az yakan otomobiller LPG de de az yakar. Ama genellikle dedim çünkü bazı modellerde benzinde çok yaktığı halde LPG de az yakan araçlar olabiliyor.

LPG de en az yakan otomobiller ile ilgili küçük bir liste yapacak olursak:

Opel Corsa
Dacia Sedan
Renault Symbol
Toyata Yaris
Lada Samara
Hyundai Accent Era
Renault Clio III
Peugeot 206
Mitsubishi Lancer
MaZda 3
Ford focus
Renault Megane II
Honda Civic Vtek2
Peugeot 207
Fiat Palio


LPG arabalar



Buradaki listeye bir kaç araba daha ekleyebiliriz ama çok fazla uzatmaya gerek yok. Benzer listeleri başka internet sitelerinde de bulabilirsiniz.

Asıl önemli olan şey ise bu LPG de yakıt tüketimini etkileyen unsurları keşfetmek ve ona göre hareket etmek.

Örneğin Şehir içi ve dışında yakıt oranları değişebilir. Kimi araç şehir içinde çok yakarken şehirler arasında çok uygun olabilir.

Ya da aracın ağırlığı, gidilecek yolun yapısı, hava şartları gibi yakıt tüketimini etkileyen başka faktörler vardır.

Aracın model ve motor gücüne bağlı olarak ortalama hızınız da yakıt tüketiminizi etkileyen başlıca unsurlar arasındadır.

LPG deki yakıttan bahsederken bir yandan da Renault Megane ve Clio ile Opel in kullanmış olduğu Epotec motorların daha az yaktığı bilgisini de geçelim.

Dizel mi LPG mi diye soracak olursanız diğer tüm etkileri göz ardı edersek yani aracın fiyatı, sesi, yedek parçası, konforu vs. bu biraz da dizel ile LPG nin fiyatları ile ilgili bir şey. LPG fiyatlarının uçtuğu dönemlerde dizel, düştüğü dönemlerde ise LPG uygun olarak değerlendirilebilir. Bu soruya daha genel bir cevap vermek doğrusu çok zor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site Ä°statistikleri