Fiat 500L ve Ozellikleri

Fiat 500L

Özellikleri



Bugün sizlere internette en çok aranan otomobil modellerinde biri olan Fiat 500L hakkında bilgi vermeye çalışalım. Mini araçlar kategorisinden sayılabilecek olan bu araç trafikte hemen fark edilebilen bir dış görünüşünün yanında performans ve konfor açısından da ayrıcalıklar tanıyor sürücülerine.










Dış görünüş açısından bakarsak Fiat 500 e nazaran daha çok orijinal hatlarla kendini gösteriyor. Ama daha geniş bir konsepten bakacak olursak Fiat 500'e benzediğini söylememiz mümkün. Ön kısımda dikkat çekici renklerle donatılmış ön tampon kısmında sis farları ve tamponun hemen üstündeki yuvarlak sinyaller özellikle bu araca mahsusmuş gibi duruyor. Arkada yer alan farlar ise öne göre gayet çıkıntılı bir şekilde düşünülmüş.



Aracın ebatlarına kısaca bakacak olursak:

boyu 4.2, eni 1.8 metre... Bu da demek oluyor ki 500 modelinden 70 cm daha uzun 17 cm daha geniş bir ebada sahip.



Biraz da iç mekana bakalım. Dışarıda olduğu gibi iç döşeme kullanıcı panelinde de parlak ve çeşitli ama bir o kadar da uyumlu renklerle donatılmış. Kullanılan malzemenin çok kaliteli olduğunu söylemek zor ancak çok basit ve adi bir malzeme de değil. Ayrıca kullanıcı panelinde 5 inch boyutunda dokunmatik bir ekran bulunuyor. Bu ekranda bluetooth, USB, AUX, ve Beats Audio HiFi dahil. Sistemin ses kalitesi oldukça iyi bir durumda.



Ayrıca iç mekan öyle aracın dışından bakıldığı gibi dar değil. Oturanların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar genişliğe sahip durumda. Gerektiği durumlarda arkada bulunan koltukların yatabilme özelliği ve ileri geri hareket edebilmesi çok yerinde olmuş.

Araçta konfor seviyesinin artırılması için süspansiyon

sistemleri çok sert değil. Ancak bu sert olmamasının bir de dezavantajı var ki bu da yol tutuşunda sıkıntılara sebep olabilmektedir. Yol tutuşunda çok da iddialı olmayan araç bu konuda ESP sisteminin varlığına güveniyor. Aracın yol çok kötü değilse sürücüsünü çok da zorlayacağını düşünmüyorum.

Fiat 500L 1.6 L multijet bir makina barındırıyor. 3750 Devirde 105 HP, 1750 Devirde 320 Nm tork üreten bu aracın kasayı kaldıramaması gibi bir şeyden söz etmemiz mümkün değil. Otomobilimiz yaklaşık olarak 1400 KG civarında olması ile birlikte 11 sn de 100 km çıkabilrken fabrika verisi olarak 175 km sürate ulaştığı belirtiliyor. Tabii ki ben.
Yakıt tüketimine de kısaca değinecek olursak ortalama tüketimin 6.6 litre civarında seyrettiğini görüyoruz ki sözünü ettiğimiz araç için normal kabul edilebilecek bir değer.


En son değerlendirme de şunu söyleyebiliriz. Bu otomobil size belki ciddiyet ve güven değil ama eğlenceli ve keyifli bir sürüş ve yolculuklar sunuyor. Özellikle dikkat çekmek için ve bunu yaparken fazla yakıt tüketmek istemeyenler için gayet uygun. Fiyat olarak da gayet yerinde.









Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri