Araba Deyince Akla Gelen?

Aslında başlığı okuyunca hemen akla markalar gelir. MERCEDES, BMW, FERRARİ ya da daha önce kullanmış ya da kullanmakta olduğunuz hali hazırdaki otomobiliniz yahut ta hayalinizdeki otomobil. Ancak yukarıdaki soru daha genel bir anlamda hayatta sizin için ne anlam ifade ediyor anlamına gelen bir soruydu.

Araba kimilerini çocukluğunun en derin noktalarına götürebilir mesela. Geçmişte kalan bir hatırası, aile fertlerinden birini hatırlatan bir araç, en yakın arkadaşı hatırlamamıza sebep olabilir herhangi bir yönüyle.

Belki bir kitabı hatırlatır konusu otomobil olan yahut da bir film çılgınca bir hızı konu alan. Ya karaşimşek. Eskilere hatırlatması gayet mümkün.

Yeni nesile ise NFS yi hatırlatabilir. Özellikle yaşı daha küçük olanlara. Yarış oyunu tutkunları için başka bir şey hatırlatmasını da bekleyemeyiz elbet.

Belki bir kadına gelinliğiyle bindiği o süslü gelin arabasını hatırlatır. Kimileri için en mutlu günüdür hayatın. Halbuki en mutlu günlerin başlangıcı olması gereken gün kimi zaman en mutsuz günlerin başlangıcı olur. Sanki düğün günü o günden sonra yaşanacak acıların ön tesellisi imiş gibi kutlanan o günün anlamlı otomobili....

Artık çok yapılan bir şey değil ama eskiden çocukların sünnet düğününde yapılan konvoylardır kiminin hayalinde kalan araba deyince. Özellikle ailesinde otomobil bulunmayan bir çocuk için neydi o sünnet turu değil mi?





Kimi için bir kaza anıdır araba. Hayatının geri kalanını engelli geçirmesine sebep olan, yakınlarını kaybeden bir insan için en acı hatıralardır arabalar. Fren sesidir, çığlıktır, paniktir...

Kimi için hayattır, bağımlılıktır,

Kimi için trafiktir, kurallardır,

Kimi için gurbete gidiş ve kimi için sevdiklerine kavuşmaktır.

Ve herkes için farklıdır. Bugün bu soruya bu şekilde farklı açılardan cevap arayalım.

Sahi sizin için anlamı nedir arabanın?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri