Neden Zincir Kullanmalıyım?

Her ne kadar kar lastiklerinin üretimi ile ülkemizde ve dünyada zincir kullanımı eskisi kadar olmasa bu tür lastiklere sahip olmayan henüz bir çok otomobil sahibi ve sürücüsü için zincir kullanmak yeri geldiğinde çok önem taşıyor ve daha da taşımaya devam edecek gibi görünüyor.

Ülkemizde bulunan oto servisler ile bakım merkezleri zincir satışı ve takma hizmetlerini vatandaşlarımıza sunarak kış aylarında büyük kolaylık sağlamaktadırlar. Buzlu yahut karlı yollarda  sürtünme diğer zamanlara göre daha az olduğu için sürtünme ve basınç değerlerini yükseltmek amacıyla zincir kullanılır ki bu suretle aracın yol tutuşu daha sağlam hale gelebilsin ve kayarak başka yönlere meyledip savrulmasın ve olası trafik kazalarından kurtulalım.

faydası
Oto Zincir

Peki zincir kullanımında nelere dikkat edilmeli?:





1. Zincir takarken gerginliğine dikkat etmeli, talimatlara uygun olarak takılmalı. Böyle olmazsa hem lastiğe zarar verebilir hem de güvenli sürüş yapamayabilirsiniz. Yeterli gerginlik olmazsa aracınız kaportası, teker ve yol zarar görebilir.

2. Zincirli araçlar ile yüksek hızlar yapılmamalı.

3. Araç takip mesafesi normalden daha fazla olmalı.

4. Virajlara girerken mutlaka hız düşürülmeli. Aracın arkaya kaçırılmasına izin verilmemelidir.

5. Yokuş yukarı çıkarken düşük frende gidilmeli yine yokuş aşağı inerken hız düşürülüp olası kayma ve savrulmaların önün geçmeli.

6. Buzlu yollarda sadece kendinizi değil arkadan ve karşıdan gelen araçlara göre de uygun pozisyon alınmalıdır.

7. Zincir sadece uzun yol için değil kısa mesafeli yolculuklar için de geçerlidir.

8. Normalde iki tekere takılan zincir yeterli olmakla birlikte çekişi artırmak amacıyla dört tekere de zincir takılabilir.


Kazasız, sıkıntısız yolculuklar dileriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri