Kaporta Bakımının Önemi

Kaporta Bakımı Nedir?

aracınızın dış yüzeylerinde meydana gelen paslanma ya da çürüme gibi zararlı oluşumları önceden aldığımız önlemlerle önleme çalışmasıdır.

Araç kaportaların sağlı için atmosferde bulunan toz, çamur, kuş pisliği, yaprak yahut kimyasal birtakım atıkların giderilmesi ve çarpma ya da benzer bir sebeple oluşan sorunları gidermek oldukça önemlidir.

Ülkemizde bir çok kişi bu işi uzmanına yaptırmadığı için zamanla araçlar arızalanabilmekte yahut görünümlerindeki orjinalliği kaybetmektedirler.

Tam da bu nedenle oto kaporta tamiri ya da bakımı gereken ilgiyi hak ediyor. Kullandığınız aracın kaporta bakımına ve görüntüsüne gerekli hassasiyeti göstermezsek bir süre sonra daha büyük problemlerle karşılaşmamız kaçınılmaz.

 
giderme
Kılcal çizik giderme

 
 Kaportada Oluşan Çizikler İle İlgili Bilinmesi Gerekenler:
 
1. İki türlü kaporta çiziğinden söz edilir. birincisi kılcal çizik. Bu çizikler ancak parlak ışık altında yahut güneş ışığı altında dikkatle bakıldığında farkedilirler. Diğer çizikler ise tırnağınızı yüzeye sürttüğünüzde takıldığınız çiziklerdir. Bunlara da derin çizikler adı verilir.
 
Derin çiziklerin oluşması, kasıtlı bir şekilde sivri bir nesneyle sürtmek, iki aracın sürtünmesi, yahut ağaç dallarının yanından geçilmesi şeklinde oluşabilmektedir. Bu tür çiziklerde boyanın bir kısmı dışarı atılmıştır. Kılcal çiziklerde ise boya henüz atılmamış sadece o bölgede iz oluşmuş kabul edilir.




 
2.  Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte kılcal çiziklerin tamiri ve eski haline gelmesi oldukça basittir. Oto tamir istasyonlarında bu gibi çiziklerin giderilmesi bir kaç saat içinde başarı ile gerçekleştirilebilmektedir.

3. Çizikler eğer önemsenmezlerse daha kötü durumlara doğru ilerlerler. Yani aracın dış yüzeyinde var olan kılcal çizikler zamanla derin çiziklere, derin çizikler de çürümeye ve paslanmaya yol açtığı için otomobilinizi bu gibi durumlardan korumak amacıyla yılda iki kere cilalatmanız ve bakım yaptırmanız gerekmektedir.

4. Araç yıkamada sünger kullanımı daha uygundur. Zira fırçalar hafif çizikler oluşturabilmektedir. Kaş yapayım derken göz çıkarmamak lazım.

5. Otomobildeki taban sacının yalıtım durumu iyi olmalıdır. Paslanmış sac kaportanıza zarar verebilir.

6. Otomobildeki su tahliyesi ile ilgili kanal ve deliklerin açık olması gerekir. Yoksa o bölgelerde zamanla paslanma ve çürüme oluşabilir.
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri