Honda Jazz Değerlendirme

Evet, bugün yeni bir oto tanıtım yazı ile karşınızdayız.

Ülkemizde çok bilindik bir otomobil modeli olan Honda Jazz aslında Dünya'da da en çok satılan otomobillerden biri durumunda.

Otomobilin ebatlarına baktığımızda kendi cinslerine göre biraz ufak kaldığını söylemekle birlikte kullanış açısından bir çok artışı var. Kendisine bir süpermini diyebiliriz. Yüksek tavan yapısı ve ve tasarım harikası iç dizaynı ile her zaman bir adım önde bence. Çünkü göze hitap eden tasarım bir çok kullanıcıyı etkilemeyi başarıyor. İç ferahlık da keza önemli bir tercih sebebi oluyor. Arka koltukların kaydırılabilir özelliği ve ön yolcu koltuğunun katlanabilmesi hem yolcu hem de yük taşımacılığını birlikte  yapabilecek bir otomobil arayanlar için ideal.



yorum
Honda JAZZ


Performans ve sürücüye sağladığı yüksek konfor sayesinde otomobil sürmeyi çok zevkli bir hale getiriyor. Araca hükmettiğinizi hissediyorsunuz. Yol bozuk ta olsa çok fazla hissetmeden devam ediyorsunuz. Türkiye'de kullanımı ve satışı en fazla olan 1.4 modellerinin hem şehir içi hem de şehirler arası otoyollarda sergilemiş olduğu performans son derece etkili.





Aracın belki tek sorunu emisyon değerinin kullanıma bağlı olarak yükselebilmesi. Tecrübeler onu gösteriyor ancak ikinci el Honda Jazz'lar değerinden fazla düşmüyor ve satarken zarar etmiyorsunuz. Ayrıca piyasada kolayca müşterisini bulmak mümkün.
Aracın karbondiyoksit emisyon değerleri zaman içinde yükselse de ikinci eli kuvvetli olan bu aracın değeri çok birşey kaybetmiyor ve satmak istediğinizde kolayca satabiliyorsunuz.

Aracın Puanlamasına Hep Birlikte Bakalım:

Konfor (6/10)Otomobilin iç mekanı yolcu ve sürücüler için tüm ihtiyaçlar gözetilerek donatılmış, Bu sayede uzun yolculukları daha rahat kat edebilirsiniz.


Yol Tutuş ve Sürüş Keyfi (7/10)Bu konuda standartların üzerinde ve otoyollarda da konforundan birşey eksilmiyor.


Kalite ve Dayanıklılık (8/10)Aracın iç yapısı sanki bir süpermini değil de orta sınıf araç havası veriyor. Kullanılan malzeme ve tasarım sağlam olduğunu haykırıyor adeta.

Tarz (9/10)
Yüksek tavanı ve kutuya benzeyen tasarımı aracın tarzına olumlu puan kazandırıyor. Uzaktan bakıldığında küçük bir minibüs gibi, Mercedes Vito gibi gözüktüğünü söyleyebilirim.

 
Performans (7/10)Türkiye'de satılan 1.4 motor 100 HP güç sağlamakta. Buna karşın kilometrede ortalama 5.5 lt yakıt tüketiyor olması Honda'nın bu araçta ekonomiyi elden bırakmadan performansa da önem verdiğini gösteriyor.
Fiyat (7/10)
Aracın fiyatı rakiplerine göre daha fazla, ama verilen her kuruşu hakediyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri