Hurda Teşvik Ödemesi Ne Kadar?


Türkiye İstatistik Kurumuna göre ülkemizin genelinde 17 milyonun üzerinde vasıta var. Bunlardan önemli bir kısmı eski model otomobillerden oluştuğu için hükümet hurda teşviki için çalışmalarını sürdürüyor.
Tasarıda üç farklı tarifede uygulanması üzerinde anlaşılan hurda teşviki şu şekilde gerçekleşecek:
1985 öncesi araçlar için 3.500,
1985-1990 arasında 5 bin lira,
1990-1993 arasında ise 6.500 TL


islemleri
Hurda araba
Basında  yer alan haberlere göre, üç farklı paket tipinde toplam 2 milyon binek araç ortalama 5 bin TL ile desteklenmiş olacak. 1985 model ve öncesi binek araçlar için 3 bin 500 lira teşvik tasarlanırken aynı rakam 85-90 yılları arası modellerde 5 bin lira şeklinde düşünülüyor. Şu anda hala teknik seviyede bekletilen taslak çalışmaya gereğince 90 ve 93 model arasında bulunan binek araçlardaki destek miktarı ise 6 bin 500 lira şeklinde belirlendi. Önümüzdeki günlerde son kararın verileceği taslak çalışmasına göre yeni araç alımına kredi faiz desteği de paketin içerisinde bulunacak. Hurda teşviklerinin masaya yatırıldığı teknik düzenlemelerin yer aldığı söz konusu taslakta 20 yaş üstü taşıtını getirip sıfır araç alanlara ÖTV indirimi verilmesi teklifi de bulunuyor.

Paket 2014 Yılı İçin Geçerli Olacak

Söz konusu hurda indirim paketinin 2014 yılında uygulanması düşünülüyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü düzenlemelere ait son karar önümüzdeki günlerde verilecek.

 Hurda teşvikine yönelik son karar Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) masaya yatırıldıktan sonra siyasi irade tarafından ortaya konulacak.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri