Trafik Tebligatları Hızlandırılıyor

Maliye Bakanlığının yaptığı yeni uygulama ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı amacıyla trafik cezaları için yapılan tebligatlar hızlandırılacak ve böylece fon için bir miktar kaynak oluşturulacak. Yardımlaşma fonu için yapılacak olan bu uygulama bir defaya mahsus gerçekleştirilecek.

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nun 4. Maddesine göre trafik cezalarının yarısı doğrudan fona aktarılıyor.

Fon için ayrıca RTÜK'ün reklam gelirlerinin yüzde 15'i ve bütçeye konulan ödenek ayrıldığı biliniyor. Maliye bakanlığı bu uygulama ile yerel seçimler öncesi illerde bulunan vakıflar aracılığıyla ihtiyaç duyan aileler için daha fazla destek elde etmeyi hedefliyor. Habere göre, Bakanlık trafik idari para ceza tebligatlarının 36 ay olan süresini geçtiğimiz aylarda 24 aya indirmişti. Böylece 1 Ocak 2012 tarihindeki bir cezanın 31 Aralık 2013 tarihine kadar vatandaşa gönderilmesinin yolu açılmıştı.

Uygulama içeriğine göre Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Müdürlüğü ülke çapında verilmiş fakat henüz tebligatı yapılmamış olan trafik cezalarını hemen adreslere göndermeye başlıyor. Tabi tepkiler de beraberinde gelmeye başladı. Bu uygulama ile cezaların geriye dönük gönderilmesi ise halkımızda 'kabahatin değil, vatandaşın cezalandırılması' düşüncesini kuvvetlendiriyor.

Kaynak: Haberturk.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri