Ford C - MAX ve Güvenlik Özellikleri

Ford'un yeni modeli  C- MAX güvenlik teknolojileri ile sürücülere güven veriyor. Geniş akıllı güvenlik sistemi sayesinde hem sürücü hem ön yolcu için bağımsız ve aşamalı ön hava yastıkları ve ön ve arka sıra koltukları için standart hava yastıkları bulunmaktadır. Bir kaza anında direksiyon kolonu hızla geri çekilerek olası bir çarpmaya karşı güvenlik önlemi alırken yaralanma ihtimalini azaltmaktadır. Yine ön koltuklarda yer alan emniyet kemerleri ayarlı ve ön gergilidir.




Otomatik Çocuk Kapı Kilidi

En değerli varlığımız olan çocukları korumak üzere bir düğme ile kontrolü sağlanan çocuk kapı kilidi bulunmaktadır. Bu elektronik sistem  klasik sisteme göre daha kolay kullanılabilir özelliğe sahip. Yine aynı kontrol sisteminde arkadaki camları kilitleyebilir çocuklarınızın pencereden gelebilecek risklere karşı güvenliğinizi alabilirsiniz. Ve en önemli özellik bir kaza anında bu sistemin devre dışı kalması. Çocuklarınız böyle bir durumda araç içinde sıkışıp kalmazlar.
Acil Durum Fren Desteği (EBA)
 




Olmasını istemeyiz ama acil bir durum ile karşılaşınca sistem frene yeteri kadar kuvvetle basılmadığını fark eder ve en iyi soncu verecek fren sisteminin devreye girmesine yardım etmek amacıyla fren gücünü düzenler.
 
 
Dinamik Tork Kontrolü TVC
 
Keskin dönüş yapacağınız zaman fren yaparak motorun gücünü dış tekerleklere ileten sistem ile otomobilin denge oranı kuvvetlenir ve çekiş gücünün artması ile birlikte devreye giren dümenleme sayesinde aracınız virajları daha güvenli bir şekilde alır.
 
Elektronik Denge Programı (ESP)
 
Bu sistem aracın güvenlik beyni sayılır. Gerektiğinde yol tutuşunda yanlışlık hissettiği tekerlek için otomatik olarak tepki verir ve oraya giden gücü azaltır ve fren yaparak araca denge kazandırır.
 
Acil Fren Uyarı Lambaları Uyarı Sistemi
 
Ford C- MAX ın diğer bir güvenlik özelliği ani fren yapıldığı durumlarda, tehlike uyarı lambaları otomatik olarak devreye girerek arkadan gelen araçların sürücülerini uyararak kazaları önler.
 
 
 
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri