Boyalı Araç Nasıl Anlaşılır?

Ticarette kimse aldatılmak istemez ve aldatılmaktan hoşlanmaz. Malesef ikinci el araba piyasası bu konuda insanların en çok dert yandığı alanlardan biridir. Bu yüzden bir çok insan bu tip alışverişleri kendi başına değil de bu işlerden anlayan bilen birileriyle yapmak ister. Ancak insanların böyle durumlarda bazı temel noktaları da bilmesi elzemdir. 

O halde başlayalım.

Kazalı ve boyalı araç nasıl bilinir?

1. Parlaklık: Öncelikle araçta, aracın belli bölgelerinde normalden daha fazla olan parlaklık, sonradan yapılan boya belirtisidir. İlk bakışta her yer aynı gibi gelse de dikkatli bir incelemede parlaklıklar ortaya çıkacaktır. 

2. Renk tonu uyuşmazlığı:  Boyalı araç her ne kadar aynı renge boyanmış olsa da boyanın rengi günden güne hafif de olsa atacağı için eski boyalı yer ile yeni boyanmış yer arasında az da olsa mutlaka bir renk tonu farklılığı oluşacaktır.

boyali araç


3. Pürüzler: Burada bahsettiğimiz pürüz ancak el yordamı ile bilinebilecek hafif pürüzlerdir. Arabanın tamamını el yordamı ile test etmek mümkün olmayacağı için yukarıda anlatılan durumlara dair şüpheler oluşan yerlere el ile hafif temasta boyalı yerlerden pürüzler hissedilebilir.

4. Belli bölgelere yoğunlaşma: Araçların kaza yaptığı yerler genellikle ön ve çapraz kısımlardır. Bu yüzden bu bölgelerde göz ve el ile tarama yapmak boyalı bölge bulma ihtimalini artıracaktır. Boşlukları, pürüzleri, parlaklıkları bu bölgelerde keşfedebilirsiniz.

5. Ekpertiz:  Aracın en sağlam ve kesin şekilde boyalı olup olmadığını anlamanın en basit yolu bir araç ekspertiz merkezine götürüp gerekli testleri yapmaktır. Hatta eğer kendinize güvenmiyorsanız sizin için başka bir yolu yok demektir.

Kolaylıklar dilerim.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri