Otomatik Vites Dizel Otomobil Tavsiyeleri

Orta sınıf otomobiller içinde dizel motora sahip araçlar içinde hangi seçeneklerimiz var bugün ona bakalım.


Otomobil firmaları artık neredeyse tamamı bütün modeller için benzinli ürettiği gibi dizel de üretiyor. Artık önümüzde bu konuda oldukça farklı seçeneklerimiz olduğunu söyleyebiliriz. Tabi her araç her arazi şartlarına, iklim koşullarına uyum sağlayamadığı için istediğimiz verimi elde edemeyebiliriz. O yüzden ne istediğimizi de iyi bilmemiz şart. Bu sorunun çözümü için otomotiv sektörünün biraz daha dizel teknolojisi ile ilgilenmesi gerektiğini söylememiz lazım.


Ancak önümüzdeki araçlara bakacak olursak ülkemizde 2 çeşit şanzıman var dizel araçlar için. Bunlar tam otomatik ve yarı otomatik diye biliniyor.


Eğer kullanmaya başladıktan sonra herhangi bir sorunu devamlı yaşamak istemiyorsanız tam otomatik şanzımanlı dizel araçları almanız tavsiye edilmektedir. Zira yarı otomatik şanzımanlar zaman zaman ciddi sorunları da beraberinde getirmektedir.  Örneğin şanzıman beyni daha kolay bozulma gösterebiliyor yada şehir içi kullanımında sürekli durup hareket etmek bu beynin yorulmasına, ısınmasına ve bu sebeplerle arıza moduna geçmesine sebep olabiliyor. Başka bir örneği ise eğer yoldaki eğim biraz fazla ise aracı geri kaçırmanıza sebep oluyor.


Yukarıda sayılan arıza tipleri genelde tam otomatik vitesli araçlarda görülmemekte. İşte bu tip araçlarda elimizde fazla seçenek yok. Orta sınıf araçlar içinde Renault ve Hyundai gibi markalar arasında tam otomatik şanzıman kullanan modeller var (dizel araçlar için yoksa benzinli araçlar için bu seçenekler hayli fazla diyebiliriz.). Orta sınıf için bu iki markayı yazdım çünkü hem yedek parçası ve servis ücretleri diğer markalara göre daha uygun hem de servislerine Türkiye'nin hemen heryerinden ulaşmanız mümkün. Ayrıca fiyatları da uygun sayılır.






Eğer hem benzinli tam otomatik şanzımanlı ve sedan tipi bir orta sınıf araç seçecekseniz bunun için Renault Megane 2 yahut Hyundai Era yı tercih edebilirsiniz.


Hatcback lerde ise Hyundai i30 istenilen özellikleri karşılayabilen bir araç.


Bu iki markayı beğenmezseniz yarı otomatik şanzımanlı modeller için şu listeye göz atabilirsiniz :


Peugeot 308
Toyota Corolla
Ford Focus
Opel Astra
Toyota Auris
Opel Meriva


Bu araçları kullananlar tecrübelerini yorum bölümünde paylaşırlarsa seviniriz.






Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri