Kış Lastiğinde Ceza Almayın

Ticari araç sahiplerinin dikkatine!
 
1 Aralık itibari ile ticari araçların 1 nisan tarihine kadar kış lastiği kullanmaları zorunlu ve bu zorunluluğu yerine getirmeyenlere ciddi para cezası verilecek.
 
Ulaştırma ve Haberleşme bakanlığının bundan önceki senede resmi gazetede yayımlayarak yürürlüğe girmiş olan ticari araçların yüklenmesine ilişkin ölçü ve usuller ile tartı ve boyun ölçüm toleransları hakkında yönetmelik ile ticari araçlara uygulanması planlanan 1 Aralık ve 1 Nisan tarihlerinde kış lastiği kullanma zorunluluğu bu sene oldukça ciddi şekilde denetlenecek. Denetlemelerde uygun lastiği kullanmayan kişi ya da kurumlara 500 tl idari para cezası kesilecek.
 
Ulaştırma Bakanlığı'nın yolcu ve yük taşımada kullanılan ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık Pazar gününden itibaren başlayacak.





Lastiklerde yapılacak olan denetimi bakanlığın yetkilendirdiği bakanlık personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri gerçekleştirecek

İDARİ PARA CEZASI

Görevliler, kış lastiği takmayan araçların ruhsat sahibi adına 500 lira idari para cezası tutanağı düzenleyecek. Araçların en yakın veya uygun yerleşim yerine ulaşması için kendilerine bir süre izin verilecek.
Bunun yanında gereğinden fazla yolcu almış olan araçların da ortaya çıkan mağduriyetlerin tüm masraf ve sorumlulukları araç işleten tarafa ait olmak üzere en yakın yerleşim yerinde fazla yolcuları indirmeleri istenilecek.


Yük taşıyan araçların ise azami yük ağırlığının yüzde 20'den fazla aşılması durumunda, fazla yükünü Karayolları Trafik Kanunu'ndaki esaslara uygun hale getirmesinin ardından yola devam etmelerine izin verilecek. Bakanlığın hava şartlarının durumuna göre bu süreyi bir ay uzatabilme yetkisinin bulunduğunu da hatırlatmakta yarar var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri