Kış Lastiği Zorunluluğu

Kış lastiği zorunlu mu?

Ülkemizde bir süredir kış lastiği zorunluluğu tartışmasıdır almış başını gidiyor.
Maalesef düşünülmeden yapılan uygulamalar ile bu tartışma daha uzayacak gibi duruyor.

Kişisel kanaatim kış lastiği özel araçlara da zorunlu olmalı. Çünkü can güvenliği açısından diğer lastiklere göre oldukça iyi bir koruma sağlıyor. Ama doğrusu bunun sınırları iyi belirlenmeli, iyi düşünülmeli.

Kış lastiğini özel araçlara zorunlu yaparken düşünmek lazım acaba benim halkımdan araba sahibi olan herkesin kış lastiğini alabilecek bütçesi var mı

Dahası bu zorunluluk öyle pat diye yapılmaz ki... Emniyetin ya da diğer görevlilerin kış başlamadan en azından sonbahar aylarında zorunluluk gelmeden bir kaç hafta önce de olsa insanları kış lastiklerinin zorunlu olacağına dair uyarıları yapması gerekmez mi?

eleştiri
Kış Lastiği Zorunluluğu


Sabah zorunlu yapıyorsunuz lastikleri daha  haberi bile duyulmadan pat! Edirne'de bilmem nerede sürücülere kesiyorsunuz 77 lira cezayı hiç acımadan. Böyle bir uygulama Dünya'nın neresinde var.





Dahası acaba Türkiye'nin kış lastiği stoku acaba ülkemizde tüm araçlara yetecek kadar kapasiteye ulaşmış mı? ki hiç sanmıyorum o takdir de insanlar lastikçilere koşup bu lastikleri alsalar bile kimilerine yetmeyeceği için illaki birileri bu cezayı ödeyecek.

Başka sorunlar da var. Kış lastiği zorunluluğu  bazı illeri kapsıyor bazı illeri kapsamıyor. Bu illerden başka illere özel aracı ile gitmek isteyenler ya da yol üstünde olanlar ne yapacaklar. Bir günlük yolculuk için bin lira masraf yapıp lastik mi almaları gerekecek.

Yoksa amaç devletin vergi toplaması mı
Yoksa amaç birilerinin lastik satması mı

Yukarıdakileri düşününce insan şüphelenmeden edemiyor. İnşallah tek amaç vatandaşların güvenliğidir ama öyle bile olsa düşünülmeden uygulamaya geçildiği için mağdur olan yine vatandaş oluyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri