Arabalarda Paslanma ve Çürüme

Özellikle yeni otomobil sahipleri için eğer uygun ortamda sürüş ve park yapma imkanı  da bulunmamışsa otomobilinin çürümeye ve paslanmaya karşı önlem alması kaçınılmazdır ve ciddi bir iştir, ihmal edilmemelidir.

Çürüme ve paslanma atmosfer tabakalarından inen atıklar, çamur, tuz vb durumlarda otomobilinizin dış yüzeyinde meydana gelen pas araçlara zarar veren önemli sebeplerden bir kaçıdır.

Otomobillerin dış aksamındaki metal bölgeler kaliteli boya ile bir miktar sağlıklı kalmayı başarabilse de açık durumda kalan diğer metal yüzeylerin her zaman paslanma riski vardır.

paslanma, çürüme
Oto Pas Giderme

Örneğin kaput, bagaj, kapı içleri, yürüyen aksam gibi yerlerde görülmesi muhtemel paslanma meselesi rutubet, toz, toprak gibi etkenlerle oluşabilmektedir.





Otomobil ve otomobil parçaları üreten firmalar büyük çoğunlukla hava ve çevredeki kirliliğin, atmosferdeki atık maddelerin ve çamur toz gibi etkenlerin oluşturduğu pas ve çürükleri maalesef garanti kapsamı dışında tutabilmekteler.

Peki ne yapmalıyız. Bu konuda uzmanların tavsiye ettiği ilk şey eğer aracınızda yeniyse mutlaka pas önleme sistemini otomobilinize uygulatmak olmalıdır.

Aracın tabanında yer alan sac sık sık kontrol edilmelidir. Sacta yer alan yalıtım maddesi kabarmış ise artık paslanma tehlikesinden söz edebiliriz. Derhal önlem alınmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri