Yeni Focus 2015 Degerlendirme

Otomobil dünyasında kendi sınıfında en çok tercih edilen otomobillerden biri olan Ford Focus son yıllarda çok farklı yeniliklerle ortaya çıkıyor. Fiyatı artık neredeyse kesinleşmiş gibi olan yeni Focus için kısa bir yazı biz yazalım dedik.

Yeni kasa Focus aslında biraz yeni Mondeo'yu tasarım olarak andırıyor gibi. Fordun modeller arası bu benzerlikleri aslında marka için yeni bir durum değil sadece bir Ford klasiği. Ancak bu değişim hangi yöne doğru olursa olsun hiç bir şekilde modelin tarihi süreçten getirmiş olduğu çizgi bozulmuyor ve ana hatlar ve tasarımın ana konusu daima kendini hissettiriyor. Focus'ta bu duruma bakacak olursak ön farların görünümü ve ızgara tasarımı bu benzerlikten izler taşıyor ancak arka kısıma bakacak olursak o kadar da gözle görünür bir değişim söz konusu değil. Hem geniş hem de sedan kasalar için böyle bir durum var.

İç kısımda ise dış kısma nazaran daha fazla değişim göze çarpıyor. Örneğin direksiyon simidi üç kollu yapılmış, kokpit tasarımda ciddi değişiklik ve görünüm farklılığı oluşturulmuş. Aynı değişim orta konsol üzerinde de kendini oldukça rahat hissettiriyor. Aracımız Avrupa satışlarında 9 farklı jant seçenekleri, üç farklı iç döşeme şekli, 10 farklı dış renk tercihi ile birlikte satışa sunulmakta.

Focus'un iç dinamikleriyle devam edelim. Daha önce mavi renkli gösterge tablosu artık rengarenk hale gelerek bir atılım yapılmış. Klimanın alt kısmında yer alan kontrol panelinin hem kullanımı kolaylaştırılmış hem de aktivitesi artırılmış. Multimedya ses sistemi sekiz inç dokunmatik bir ekran ile kontrol edilebilecek özellikte geliştirilmiş.  Ambiente, trend, business ve titanium gibi birbirinden farklı donanım özellikleri ile Avrupa ülkelerinde satışa çıkacak olan araç 16 inç jant standart olarak bulunmakta. 8 inçlik multimedya ekran business ve titanium seçeneklerinde sunuluyor. Ses sisteminin daha iyi olmasını isteyenler için on hoparlörlü bir seçenek de sunuluyor. Güvenliğin ön plana çıktığı model seçeneklerinde geri dönüş kamerası da opsiyonel olarak sunuluyor. yeni focus’ta kör nokta uyarı sistemi, park asistanı, start-stop özellikleri de opsiyon listesinde sunuluyor.yeni focus’ta kör nokta uyarı sistemi, park asistanı, start-stop özellikleri de opsiyon listesinde sunuluyor.





Yeni Focus'un piyasada yarıştığı diğer otomobiller arasında en çok rekabette olduğu konulardan birisi de motor kısmında gerçekleşmekte. Alman otomobil markaları ile adeta harp içerisinde olan firma, tsi motorları için en büyük kozu olan ödüllü ecoboost motorları ile mücadelesini sürdürüyor. Fakat, artık günümüzde bunu geliştirilmiş versiyonları ile yapıyor. Artık 1.0 litrelik ecoboost seçeneklerinin yanında yeni ford focus için 1.5 litrelik ecoboost motorları da yer tutacağı söylenebilir. 150 ve 182 beygirlik bu üniteler, performansından hiç bir şekilde taviz vermediği gibi mali açıdan aracın alımını düşünenler için de ciddi teklifler sunacak. Kişisel düşüncem bu tip küçük motor hacmi ve gücü ile güçlü ve geniş motor düşkünü insanlarla dolu olan Türkiye'de çok da  ilgi göreceğini düşünmek kolay değil.


Aracın dizel seçeneklerine de kısaca bakacak olursak Ford Focus, firması dizel sevenler içinde 1.5 litrelik yeni ünitelerini seçenek olarak önümüze seriyor. 95, 105 ve 120 beygir seçenekleri ile yeniden düzenlenmiş ve dizayn edilmiş olan bu motorla düşük yakıt tüketimi ve beklenti düzeyindeki performansı mükemmel bir şekilde ortaya koymayı planlayan ford firması, bu üniteleri de bahsi geçen araçta bulunduruyor. Bununla birlikte dizel ünitelerin hepsinde start-stop seçeneği standtart olarak bulunmaktadır.
  

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri