Volkswagen Polo BlueMotion Dizel Yorumlar

Bugün yakından izleyeceğimiz araç Volkswagen Polo BlueMotion. Bu aracın değerlendirmesinde ilk bakacağımız özellik 1.422 silindir hacmi ve 75 HP beygir gücünde olması. Bu özellikleri ile ülkemizde bulunan bir çok araçtan çok daha fazla performansa sahip bir araç olarak karşımıza çıkmakta. 210 nm tork değerleri ile birlikte silindir hacmi ve beygir gücünü bir arada düşünecek olursak hiç bir şekilde performans sıkıntısı çekileceğini zannetmiyoruz. Ancak bu performansının bedeli kendi sınıfındaki araçlara nazaran biraz daha fazla yakıt tüketimine sahip olması. Şehir içinde yakıt tüketimi 4 litre olurken şehir dışında ise bu oran 2.6 ya kadar düşmektedir. Ortalama tüketimi ise 3.1 litre olarak hesaplanmış. Hızlanma performansı hakkında değerleri her ne kadar düşük kalsa da normal yol şartları açısından bizce gayet yeterli.
 
Fiyat olarak da bence hiç kimse bu araç bu kadar eder mi şeklinde düşüncelere girmemeli. Kendi sınıfındaki araçlardan bir miktar pahalı olması da çok umursanacak bir durum değil zira aracın özellikleri bunun hakkını vermekle birlikte ikinci el satışının kolay olması da bu konuda müşterilerinin elini rahatlatmakta. Ancak ben üzerine bir miktar daha koyar ve daha iyi araçlar alabilirim diyorsanız orası sizin değerlendirmenize kalmış bir konu.
 

 
Aracın diğer özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir:




 
Boş Ağırlık : 1165 kg
Yıllık Vergisi: ...........TL
Yükseklik : 1456 mm
Genişlik1 : 682 mm
Karoser Tipi : Hatchback
Co2 Emisyonu: 82 gr
Bagaj Hacmi : 280 lt
Uzunluk3 : 970 mm
 
Kullanıcılarının yorumlarına göre aracın sürüş keyfi olarak oldukça kusursuz, trafikte iken hiç bir yerinde ne ses duyabilirsiniz nede yıpranma görebilirsiniz, motor sesi ne dci nede cdti motor kadar. Ancak arka koltuklar için konforu biraz düşük olabilir.
 
Aracı almadan önce unutmamalıdır ki araç küçük bir hacme sahiptir ve bir aile arabası modunda değil şehir içinde iş için kullanılmaya veya yakın mesafelere yolculuk yapmak için daha uygundur. Geniş bir araç arayanlar için beklentileri karşılaması pek de mümkün görünmemektedir. Aracın fiyatının bir miktar yüksek olmasının size istediğiniz tüm özellikleri vermesini de beklememek lazım.
 
Güvenlik açısından da riskleri yan taraflarda hava yastıklarının olmaması sadece ön taraflarda bulunması. Halbuki o parayı veren herkes en az 4 hava yastıklı bir aracı hak etmelidir diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri