Nissan Micra 1.2 Match ve Ozellikleri

Araç için yapılan bir çok teknik değerlendirmelerde bazı özellikleri nedeniyle notu düşürülen araç ülkemizde sevilmeye ve tercih sebebi olmaya devam ediyor. Çevremizde bir çok kişinin Micra kullandığını ve bundan da son derece memnun ve mutlu olduğunu görüyoruz, duyuyoruz. Aslında aracı imal edilme amacına ve kendi sınıfına uygun bir şekilde değerlendirmeye çalıştığımızda özelliklerinin hiç de küçümsenmeyecek bir seviyede olduğunu söylenebilir.

 
 
1198 silindir hacmi ve 80 hp beygir gücü şehir içi trafik için gayet uygun diyebiliriz. Aracın şirin tipi ve sanat eserini andıran görselliği nedeniyle zaten aşırı hızı ve yüksek performansı kendisine yakıştıramıyorsunuz. Yolların bu şirin otomobilinin yakıt tüketim değerleri de standart seviyelerde.
Şehir içi yakıt tüketimi 6 litre dolaylarında iken şehir dışında 4.3 e inmekte. ortalamada ise 5 litre dolaylarında.
 
Aracın diğer özelliklerine kısaca bakacak olursak:




 
 
 
Maksimum Tork : 110 Nm
Yakıt Deposu : 41 lt
Co2 Emisyonu : 115 gr
Yakıt Türü : Benzin
Uzunluk : 3825 mm
0-100 Km Hızlanma : 13.7 sn
Km Başı Tüketim : 25 Krş
Maksimum Hız1 : 70 Km
Bagaj Hacmi : 265 lt
Kasa Tipi : Hatchback
Yıllık Vergisi5 :  .... TL
Yükseklik : 1510 mm
Şanzıman Tipi : Düz Vites
Genişlik : 1665 mm
Boş Ağırlık : 925 kg
 
Araçla ilgili en ciddi eleştiri performansının düşük olmasından sonra önceden İngiltere'de üretilen aracın üretim yeri değişerek Hindistan'a taşınmış olmasıdır. Bu ise müşterilerinde ciddi anlamda bir güvensizlik oluşmasına neden olmaktadır.
 
 
Bir diğer eleştiri konusu ise aracın bu özellikleri ile daha uygun bir fiyata alınabileceği gerçeğidir. Önümüzdeki zaman diliminde aracın fiyatının daha makul bir fiyata düşeceği beklentisi alımları düşürebilmektedir.
 
 
 
 
 
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri