Arac Boyasi Nasil Korunur?

Sürücülerin ve araç sahiplerin korkulu rüyalarından biri de araç dışındaki boyaların bir şekilde zarar görmesidir. Aslında aracın performansında hiç bir etkiye sahip olmayan bu durum iki açıdan sürücüleri rahatsız etmektedir.

Birincisi bazı insanlar araçlarında estetik ve güzellik ararlar. Deyim yerindeyse otomobillerine toz kondurmazlar. En ufak bir leke bile bu insanlar için önem arz ederken boyanın zarar görmesi oldukça rahatsız edici bir durumdur.

İkincisi ülkemizde boya takıntısı tavan yapmış insanlar yüzünden ikinci el pazarında boyası olan araçların çok fazla şansı olmuyor yahut da ciddi fiyat indirimine gidilmesi gerekebiliyor. Elbette boyanın olması şüphe çekici bir durumdur ve insanlar ciddi kaza endişesi taşıdığı açıktır böyle durumlarda. Ancak sapla samanı birbirine karıştırmamak gerekir. Çünkü araçlarda boyama işlemleri sadece kazalardan sonra değil bazı farklı durumlardan da kaynaklanabilmektedir.

Örneğin araca temas eden bazı kimyasal maddeler, kasıtlı yahut da kasıtsız bir şekilde araçta açılmış çizikler, zaman içinde boyanın eskimesi ve dökülmesi, çok fazla güneş ışığında kalma sonucu güneş lekelerinin oluşması ve renginin atması gibi durumlar.


Aracı böyle durumlardan korumak için neler yapabileceğimize bakacak olursak öncelikle araçtan buz giderici maddeleri, bitki özünden üretilmiş maddeleri, yağ, benzin ve tiner gibi kimyasalları, kuş pisliklerini, meyve kalıntılarını, sanayi atıklarını, gübre benzeri maddeleri, tuz içeren maddeleri araca kesinlikle yaklaştırmamalı, bulaşmışsa en kısa zamanda temizlemelidir. Bu maddeleri temizlerken aracın diğer bölümlerine bulaşmadan bunları yapmaya özen göstermelidir. Bu temizlik esnasında sabun ve su kullanmak her zaman tavsiye edilir. Ancak bunlar yeterli olmazsa bazı özel temizlik araçlarına baş vurabilirsiniz. Bu maddeler hakkında internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Ancak ne kullanırsanız kullanın fiyatının uygun olması adına kalitesiz temizlik ürünleri ile aracın boyasına daha fazla zarar vermeyin.

Araç temizliği esnasında fırça kullanmamaya, kullanılması gerekiyorsa bunun oldukça yumuşak olmasına dikkat etmelidir.




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri