SUV Araçlarla Arazi Sürüş Tavsiyeleri

Günümüzde en çok tercih edilen araç tiplerinin başında gelen suvlar satışlarını bir yandan hızla artırırken diğer yandan bir çok yeni kullanıcı da bu araçları denemek için sıraya giriyor. Ancak şurası belirtilmeli ki bu araçlar asfalt yol için her ne kadar bir konfor sağlasa da asıl verimli olup olmadığını arazi koşullarında görmek gerekir. Arazi de araç sürmek içinde az da olsa bir bilgi ve tecrübe birikimi gerekmektedir.

Başınıza gelebilecek olası olumsuz durumları dikkate alarak uzmanlar SUV ların sürüşü için bir takım tavsiyelerde bulunuyorlar.

1. Öncelikle aracın hakkında bilgi veren kılavuz ya da bilgi kitabı varsa onu mutlaka sonuna kadar okuyup anlamaya çalışın.

2. Hız tutkunuzu arazide bir kenara bırakın. Kötü sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Çamurlu, bataklık yada kumlu yerlerde çok yavaş da gitmeyin aracınızı kuma gömebilirsiniz.

3. Aracın lastiklerinin arazi sürüşü için uygun olup olmadığına bakın. Her ne kadar araç arazi için üretilse de lastikler buna uygun olamayabiliyor.

4. Çamurlu ve kumlu yollarda ani fren yapmaktan kaçının gerekirse çok az dokunun. Sizin oraya saplanıp kalmanıza neden olabilir.

5. Yol üzerinde görünen çıkıntılara ve diğer tehlikelere karşı dikkatli olun. Hiç bir şeyi hafife almayın. Arazide ne ile karşılaşacağınız bilemezsiniz.

6. Zorlu yollarda düşük vitesle gitmek tekerleklere daha fazla güç iletimi anlamına geleceği için size avantaj sağlar.

7. Yolculuklarda ara ara aracınızı durdurarak lastiklerinin kontrol edilmesi önemli. Bazen lastik desenlerinin arası taş ve çamurla dolabiliyor ki bu da sizin lastiklerinizin yol tutuş kalitesini düşürür.

8. Tümsek veya hendeklerden geçerken dikkatli olun. Doğru denge stratejisi uygulayın. Bunu zamanla tecrübe edersiniz.

9. Yokuşlarda gerekli gücü sağlayabilmek için yönünüzü tam olarak yokuşa çevirin.





10. Son olarak araziden çıkarken lastiklerinizi ve desenlerini tekrar kontrol etmeyi unutmayın.


Keyifli ve Güvenli Sürüşler Dileriz...

 
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri