Lastik Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

En başta Otomobil lastiği nedir? Oradan başlayalım:

Lastik dediğimiz nesne otomobilin zemin ile temasını gerçekleştiren biricik parçası ve belki e de aracın ön önemli aksamıdır. Yapısında kord bezi, çelik teller, kauçuk ve çeşitli kimyasal maddelerin belirli şekillerde bir araya gelmesinden oluşur.


dikkat edilecek durumlar
lastik seçerken nelere dikkat etmeli


Araçtaki Lastiklerin Başka Ne Gibi Görevleri Vardır?:

Araçlarda lastik aksamı o aracın öncelikle ağırlığını sırtlamıştır. Aynı zamanda motordan kaynaklanan döndürme hareketini zemine aktararak hareket sağlar.

Bir diğer görevi yoldan kaynaklanan sarsıntı ve darbeleri bünyesinde yok ederek araç içi konfora katkı sağlar.

Sürücü Yavaşlamak istediğinde frenin potansiyel gücünü ve virajlarda direksiyon kontrolünde sürücülere kolaylıklar sağlar.
Hangi tür yol olursa olsun farketmez (şose, asfalt, toprak) ve hava şartları ile birlikte ( yağmur, çamur, kar, buz) bütün bu durumlarda en iyi şekilde yola tutunmayı sağlayacak özellikte imal edilirler.





Günümüzde otomobil bilinci gelişmiş bir çok vatandaşımız, araç lastikleri konusunda güvenlik ve konforla birlikte başka özellikleri de lastiklerinde görmek istiyor. Günümüzde gelişmiş modernizasyonu yapılmış olan lastik sistemleri sayesinde artık araç içinde çok daha hafif hissedilen sarsıntı sağlaması ve gürültüyü olabildiğince emmesi, düşük yuvarlanma direncine gibi özellikler ile yakıt tasarrufuna katkı sağlaması da lastiklerden beklentiler arasında yer alıyor. Açıkçası günümüz teknolojisi ile tüm bu isteklerin ve beklentilerin tek bir lastikte toplanması pek mümkün görünmüyor. Aradığımız en ideal lastik bu özelliklerden en fazlasını barındırabilen lastik olacak.

Lastik Alımında Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Birincisi ebatlar; Otomobil firması o araç veya model için hangi ebatlarda lastiği uygun görmüşse o ebatlarda bir lastik almak olacak. Göze daha güzel görünmesi veya diğer sebeplerle lastik ebadını değiştirirken dikkatli olmak gerekir. Zira virajlarda dönüşlerde sıkıntı yaratabilir veya yol tutuşu zayıflayabilir. Bunun yanında ıslak zeminde kızaklama ihtimali de artmış olur. Diğer bir husus araçtaki km sayacı lastik ebatlarına göre çalıştığı için bu ebatların değişmesi göstergenin de size yanlış bilgiler sunmasına neden olabilir. Bu değişikler otomobillerin düzeninde de bazı arızalar çıkarabilir.

Lastik alırken aşağıdaki hususları da araştırmanızı ve en uygun olanı seçmenizi öneririm:

Katagoriler

-Lastiklerin belirtilen fiyat aralığı
-Lastik için belirtilen dayanıklılık ve kullanım süresinin uzunluğu
- Lastik üretiminde kullanılan teknoloji
-Araç içi konfora etkisi
- Lastikler üzerinde yer alan desenler
-Lastiklerin ne zaman üretildiği de önemli bir konu
- Lastiklerin markası ve kullanım yaygınlığı
- Daha önce yaşamış olduğunuz tecrübeler
- Hangi ülkede üretilmiş olduğu

1 Yorumlar

  1. Teşekkürler bilgilendirme için güzel bir yazı olmuş.konya oto lastik daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri