Otomobilde Doğru Oturuş ve Bel Ağrısı

Bel Ağrısı Çeken Şoförler İçin Tavsiyeler 
Bir çoğumuz otomobil kullanmaktan kaynaklanan bel ağrısı yaşarız. Bunun önüne geçmek için oturduğumuz koltuğun yüksekliğinin baldırlarımaza destek olacak şekilde ve dizlerin kalça kemiklerinden biraz daha yüksekte olacağı bir ayara getirilmesi gerekir.
 

Kollarımızı direksiyon tutma esnasında biraz bükülmüş olarak rahat bir şekilde bırakmalı, ayaklar ise hafif bir şekilde zemindeki pedallara dokunmalı. Özellikle acemi sürücüler bazen direksiyonu sımsıkı tutarak gereksiz yere kollarını yorarlar. Aynı durum ayaklar için de geçerli. Otomobil içinde uygun pozisyon aldıktan sonra vucudumuzu rahat bırakmalıyız.

Belinizin bir bölümü oturduğunuz koltukdan ihtiyacı olan desteği alamıyorsa bir küçük yastık ya da katlanmış bir havluyu  o kısma yerleştirerek önleminizi alınız.





Eğer uzun yolculuğa çıkmışsanız bacak ve kalçada yer alan kasları germek için ayaklarınızı on dakikada bir uzatınız ve belinizi rahatlatmak için başınız ve kalçanız arasında kalan bölgeyi geriniz. Ayrıca her birkaç saatte bir mutlaka mola vermeli ve araç etrafında kısa yürüyüşler yaparak bedeninizi rahatlatmalısınız.

Bel ağrısının önüne geçmek için aracınızın durumu da önemli. Amortisörleri sağlam olmayan araçlarda aracın vibrasyonu omurganıza bir çok yük bindereceği için sizin rahatsızlık derecenizi oldukça etkiler. O yüzden özellikle uzun yola çıkmadan otomobile bakım yaptırmak önemlidir.

 
Keyifli ve Güvenli Sürüşler Dileriz...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri