Dünya'nın En Az Yakan Otomobili


Ünlü Alman otomobil markası Volkswagen, yeni üretim hedefini açıkladı: Dünya'nın en az yakan otomobilini piyasaya kazandırmak.

az yakan arac
En az yakan araba


Elektrikle beslenerek hareket eden (hibrid motor) XL1 farklı bir tasarıma sahip. Bu araç 800 cc olan dizel motoru sayesinde bir galon motorin harcayarak yaklaşık 313 mil (yani 100 km de 0.9 litre) gibi iddialı bir değer ortaya koyuyor.

Otomobil 800 kilogram ağırlığında ve 2 silindirli bir motora sahip. durağan halinden 100 km/saat hıza yaklaşık olarak 11.9 saniyede ulaşması mümkün. Ayrıca Karbon Fiber Kaporta sayesinde de oldukça hafif bir gövdeye sahip.

Enerji kaynağı olarak sadece elektrik bataryasını kullanmak suretiyle yaklaşık 50 km gidebilen araç, dizelde hızını160 km/saat e çıkartabiliyor.
Dünya'nın en çevreci aracı olarak Toyota Pirius bilinir. halbuki bu otomobil Pirius'tan dörtte bir oranında daha az karbondioksit salınımı yaparak (yaklaşık 21 gr.) Egsoz emisyon değeri açısından da çevreciler için bir numara haline gelecek.





Araç 2013 sonuna doğru piyasaya çıkacak. Öngörüler bu yönde fakat henüz fiyatı hakkında belirli bir rakam söylenmiyor. Sadece hayranlarıyla ilk kez gelecek ay gerçekleşecek olan Genova Fuarında buluşacak.
Keyifli ve güvenli sürüşler...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri