Dizel Otomobillerin Avantajları


Yakıt tüketiminin ve karbon dioksit salınımının azaltılmasının küresel ısınmanın etkilerinin en aza indirilmesinde rölü hiç şüphesiz küçümsenemez. Bu aşamada dizel motorlar eskinin aksine artık çok daha çevreci olarak anılmaya başlandığını söyleyebiliriz. Yaklaşık olarak neredeyse benzinli otomobillere göre yüzde elli daha az yakan dizeller artık daha gözde. En azından ekonomik olması bakımından. 
avantaj
European Car isimli dergi dizel motorlu taşıt almamızın gerekliliği ile ilgili bir makale yayınladı. Makaleye göre:
1. Dizel motorlar gerçekten daha mı iyi? Dizel enerji bakımından daha fazla yoğunluğuna sahip. Benzinli motorla kıyaslanacak olursa dizelin enerji yoğunluğu yüzde 20 yüksek. Bu yakıtın üretim aşamalarında neredeyse bin yıl sürecek bir zaman diliminde ağaçlar kesilmeyecek, karbonla kaplanmayacak ve fosilleşmeyecek. günümüzde biodizelin üretimi pahalılığını sürdüyor. bununla beraber bir çok uluslarası kuruluş ve bazı devletler parasal olarak desteklerini her zaman bu konudaki araştırmalara harcıyacaklarını beyan ediyorlar. 




2. Dizel motorlar niçin hibridden daha iyi? Dizel arabalar hibridden iç aksımı bakımından özellikle daha az karmaşık. Hibrit motorlar diğer motorlara göre daha ağır olurlar. Hatta bu oran dizelin benzinli motorlara ağırlığına oranından bile fazladır. Hibrid otomobillerin elektrik motorları sayesinde şehir içinde ve dur kalklarda daha az yakıt tükettiği iddia ediliyor. Ancak, yüksek teknoloji ürünü bir dizel bir araç ise özellikle yüksek süratlerde daha az yakıt tüketim tasarruf sağlıyorlar.
3. Dizel motor elektrikli araçlardan iyi mi? Herhangi bir aracın deposunu doldurmak ne kadar sürer? Yaklaşık 10 dakika mı? Peki bir elektrikli arabanın şarj edlime süresi nedir? Muhtemelen 8 saatten daha olacak. Bir diğer olay dizel motorlar diğerlerine göre daha uzun ömürlüdürler. Elektrikli araçları kullanım ömrü boyunca sınırlı sayıda şarj edilebilir. Satın aldıktan birkaç yıl sonra yeni pile ihtiyacı olan iPod'larınızı ya da laptoplarınızı düşünün. Pilleri bozulunca yenisiyle değiştirmek zorundasınız. Otomobillerdeki elektrik aküleri de mühtemelen aynı kaderi paylaşacak.
4. Daha fazla yol kat etmek: Benzinli otomobillerle dizel motorlu araçlar arasında marka ve modeline göre yaklaşık 10 bin lira arasında fiyat farkı mevcut. Aracınızı kullandığınız zaman diliminde eğer 70 - 100 bin arası kilometre hatta daha fazla yol yapmayı düşünüyorsanız dizel motorları tercih etmeniz sizin lehinize olur.
5. Dizelin geleceği açık: Konunun uzmanları dizel otomobillerin kullanımının 2015 yılına kadar bugünkünden yaklaşık 3 kat daha fazla olacağını düşünüyorlar. Şu an bile Avrupa'da sıfır otomobil satışlarının neredeyse yarısını dizel otomobiller karşılıyor. Belki endüstri parçalara ayrılacak. İnsanlar tüm yakıt, otomobil ve tahrik sistemlerini kullanmaya başlayabilir. Bir sonraki arabanızı alırken akıllı seçim yapmak isterseniz dizel otomobilleribir düşünün.
Keyifli ve Güvenli Sürüşler...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri