Avrupa'da En Çok Satılan Otomobil?

İngilterede yayın yapan Daily Telegraph gazetesinin yaptığı habere göre, Avrupa'da en çok satışı yapılan otomobillerin listesi belli oldu.
Listeye göre:
Avrupa'da en çok satılan otomobil markası Alman otomobil devlerinden bir olan Volkswagen'ın Golf modeli birinci oldu.  Otomobil bu yıl yaklaşık olarak Avrupa'da 38 bin adet satış yaptı ve kendisine en yakın olan rakibinin 8 bin kadar önüne geçti.

ABD'li otomobil üreticisi Ford'un en çok tercih edilen modellerinden olan Fiesta'sıyla kafa kafaya bir rekabet yürüten   volkswagen Polo, 30 bin 144 adet satışla Golften sonra 2. sırayı kaptı.

Ford'un son yıllardaki en popüler modeli Fiesta'nın mini modeli, 25 bin 659 adet satışla, Avrupa'nın en çok satan üçüncü otomobili olarak kayıtlara geçti.

Aynı markanın diğer ünlü modeli Focus, 23 bin 89 adetlik satışla dördüncü sırada yer buldu.

Fransız Renault marka Clio modeli, şirketin en çok satan modeli arasında yer almayı başardı. Araç, 21 bin 986 adetlik satışla 5. sıraya yerleşti.

Türkiyede de çok tercih edilen Opel Marka Alman arabasının en son çıkardığı Astra modeli, 21 bin 864 adetlik satışla, Avrupa'nın en çok satan altıncı otomobil.





Opel'in Vauxhall Corsa'sı, 21 bin 669 adet sattı.

Fransız otomobil üreticisi Peugeot'nun en doğa yanlısı otomobili 207, 18 bin 938 adetlik satışla onuncu sırada yer aldı.

Megane, Renault markası altında listeye giren ikinci otomobil. Araç şu ana kadar 19 bin 24 adet sattı.


Avrupa'da en çok satan 10 otomobili arasına giren üçüncü Volkswagen modeli Passat 21 bin 589 adet sattı.

Güvenli ve Keyifli Sürüşler Dileriz...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri