Audi A3 TDI ve Özellikleri

İlk olarak 1996 senesinde araba pazarında boy gösteren otomobil dünyasının parlak isimlerinde olan Audi A3 geniş bir hayran kitlesi toplamasının ardından 2003 ten sonra on yıl boyunca kendisini bir kaç kez yenileyerek varlığını devam ettirdi. 1.6 litre TDI olan motor gücü, göz alıcı tasarım ve muhteşem rahatlığı ile rakiplerine fark atan otomobilimize yakından bakalım.
 
 İç Tasarımı:

Araç içinde kullanılan malzemenin kalitesi ve ince işçilik ile işlenmiş dekoratif hatlar bizleri oldukça karizmatik bir iç mekan vurgusu yaptırıyor. Daha önce kullanılmış olan sert plastiklerin yerini yumuşak malzemeler almış. Oldukça sportif görünen gösterge alanı ve stronic logosu olan vites başlığı kendini hemen belli ederken bir düğme ile otomobilin bütün teknolojik anlayışı ortaya çıkan bir görüntü ile sizlere iletilebiliyor. Bu ekran ile internete bağlanabildiğiniz gibi adres bulmak için navigasyon hizmetini de beraberinde barındırıyor. Vitesin arkasında yer alan bazı tuşlar ile bu ekran kontrol edilebiliyor ve rahatlık açısından da sürücüye hiç bir zorluk çıkartmıyor. Otomobil aynı zamanda ses sistemi konusunda da bir çok kişinin beğenisini kazanmış durumda. MMI ekran sistemiyle bütünleşik olan bu yapı otomobil de kaliteli müzik sevenleri cezbedecek görünüyor. Bu düğme de yine vites kolunun sağında bulunuyor.


audi A3 TDI
Audi A3 TDI


Dış Görünüşü:
 
Audi A3 içeriğinde bir çok özelliği değiştirse de dış görünüş açısından çok beğenilen özellikleriyle fazla oynamıyor. Ön kısımdaki geniş ızgara ve onun üstünde yer alan Audi logosu ile LED farlar ilk bakışta hemen dikkatleri üzerinde topluyor. Araçta kullanılan LED far teknolojisi arka stop lambalarda da açıkçası kendini belli ediyor. Bununla beraber aracın yan tarafına kaput üzerinde bir uçtan diğer uca uzanan keskin hatlar aracın oldukça dinamik bir görüntü kazanmasını sağlıyor. Yukarıdan bakıldığında görünen açılır cam tavanında bunda etkisinin olduğunu söylemek mümkün.






Motor Gücü ve Performansı

Audi A3 model otomobil motor özelliği 3000-4000 d/d arasında 105 hp güç, 1500-2750 d/d arasında ise 250 Nm tork değerine sahip. 7 ileri Stronic şanzıman ile kombine edilmiş ünite 0-100 Km/s hızlanmasını 10,7 saniyede tamamlarken maksimum 195 Km/s’lik bir hıza ulaşabiliyor. İlk çıkış performans raporları uyarınca karma yakıt tüketim değeri ise 3,9 litre civarında yer alıyor. . 105 hp ünite size hem ekonomi hem de performans anlamında destek sağlıyor. 1.6 litrelik ünite alt devirlerde torku iyi kullanarak optimum sürüş keyfi sağlamayı başarıyor. Biz testimiz boyunca sakin kullanımlarda 5,2 litrelik değerlere ulaştık. Ancak çok daha dikkat edilerek fabrika verilerini yakalamak rüya değil

Konfor ve Yol Tutuşu

Otomobilimiz A3, konforu en üst seviyeye çıkarmak için bir önceki versiyonda kullanılan sert malzemelerin yerine yumuşak malzeme kullanarak çok isabetli bir karar almış. İçeride kullanılan deri detaylar bunun ispatı niteliğinde.. Yol tutuş açısından serte dönük süspansiyon sistemi ile hisli direksiyonuyla şöförünü desteklerken kullanıcıya sunduğu sürüş modlarıyla da sürüş dinamiklerini değiştirebiliyor.

Otomobil Güvenliği

Otomobilimiz, denenmiş olan EuroNcap çarpışma testinden tamı tamına 5 yıldız almayı başardı. Teste baz versiyonu ile giren A3’nun önden çarpışma testinde yolcu kabini neredeyse hiç hasar görmedi. araç içerisinde yer alan mankenlerin göğüs ve uyluk bölgesinde hasar görülmedi. Audi benzer korumayı farklı boylardaki mankenlerde ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarladı.
Yan bariyer çarpışma testinde A3 en yüksek puanlara sahip oldu. Mankenin vücudunun tamamı hiç hasar almadı. Tekrarlı yan direk çarpışma testlerinde mankenin göğüs bölgesini ortalamanın üzerinde koruyan Audi A3, 5 yıldızı hiz zorlanmaksızın elde etti. Audi A3, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisine karşı gayet iyi bir performans sergiledi.


 


Audi A3 TDI 'nin  Teknik Özellikleri
Motor:1.6 TDI
Motor Hacmi:1598 cc
Silindir Adedi:4
Maksimum Güç:105 hp 3000-4000 d/d
Maksimum Tork: 250 bg 1500-2750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma10,7 s
Maksimum Hız:195 km/s
Frenler
Ön:Hava Kanallı Disk
Arka:Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi:4,8 lt
Şehir Dışı:3,4 lt
Karma:3,9 lt
Test:5,2 lt
CO2 Emisyonu102 gr/km
Boyutlar
Uzunluk:4237 mm
Genişlik:1777 mm
Yükseklik:1421 mm
Dingil Mesafesi:2601 mm
Bagaj Hacmi:365 lt
Yakıt Depo Kapasitesi:50 lt
Boş Ağırlık:1325 kg
Lastik Boyutu:195/65 R 15




Güvenli ve Keyifli Sürüşler...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri