Astra Sedan 1.3 ve Özellikleri

Opel Astra sedan modelleriyle her zaman ülkemizde iddialı olmuştur ki zaten Türkiye Sedan otomobil merakıyla ün salmaya devam etmektedir. Opel Astra kendini yenileyerek daha önceki tasarımlara göre daha spor bir yapıya bürünmüş görünüyor.
 
Yeni Astranın Dış Görünüşü:
Yeni Astra'da ilk dikkat çeken şeylerin başında ızgarasınn genişletilmiş olduğu geliyor. Aynı zamanda ön far grubunda da değişiklikler göze çarpıyor. Yine ön tasarımda logolar tek parça halinde bir bütünlük oluşturuyor. Kaput çizgileri eskisinde olduğu gibi yerini koruyor. Arka kısımdaki tasarımda ise göze çarpanlar: stop grubu ve bagaj kapağı üzerine inşa edilen çıkıntı. Bu tasarımı ile zaten sportif bir görünüm kazandığını söylüyoruz. Yeni Astra selefine göre ise yaklaşık 70 milimetre daha uzun tasarlanmış, yine eski modeline göre daha geniş.




 
İç Tasarım:
İç Mekan için ise söyleyebileceklerimiz şunlar: Daha çok eski tasarımlara sadık kalınmış. Artı olarak kaliteyi yükseltmek amacıyla deri ve yumuşak malzemeler kullanılmış. Muzik sisteminin sade ve basit olduğunu söylemek güç. Bu da yolda konsantrasyon eksikliğine yol açma riskini beraberinde barındırıyor. Otomobilin bir çok yerinde örneğin orta konsülde ve kapıların kenarlarında bir çok göz bulmak mümkün. Bu da kullanılışlığı artırmış. İç hacim için ise insanı ferahlatmaya yetecek kadar bir genişliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.
 
Konfor ve Yol Tutuşu
Astra sedan da fazla sert olmayan bir süspansiyon sistemi kullanılmış olduğunu görüyoruz. Sonuç olarak araç bozuk yollarda dahi darbeleri minimuma indirmekte güçlük çekmiyor. Araçtaki süspansiyonlar özellikle virajlarda fazla gövde salınımına sebep olsa da, ekonomi odaklı bir araç da fazla dinamizm düşünülmediği için bu durum çok göze batan bir detay olarak görülmemeli. Ancak daha güçlü ve devamlı bir sürüş arıyorsanız kesinlikle FlexRide şasi yani sürüşe duyarlı şasi sitemini kullanmalısınız. Bu sistem sayesinde ön konsol üzerindeki tek bir tuşa dokunarak aracınızın sürüş karakterini tamamen değiştirebiliyorsunuz. Sistem sürüş karakterinize göre süspansiyon sertliklerini, otomatik olarak 4 kanallı ABS, çekiş kontrol ve ESP sistemini otomatik ayarlayarak maksimum performans da bir sürüş yaşamanıza yardımcı oluyor. Ancak sadece opsiyonel olarak bu sistemin benzinli motorlarda kullanılabildğini dizel motorlarda kullanılamadığını belirtelim.
Motor gücü ve yol performansı
Astra sedan model 1.3 litre motora sahip. Bu motor 4000 d/d’da 95 bg güç, 1750 ila 3250 d/d’da ise 190 Nm tork değeri gösteriyor. Bu değerler ile 0-100 Km/s hızlanmasını 14.6 saniyede tamamlarken maksimum 180 Km/s’lik bir hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre ise karma yakıt tüketim değeri 4.1 litre. Performans verilerine baktığımızda 1.3 litrelik bu ünite 190 Nm tork değeri ile alt devirleri sevmeyen bir motor gibi kendini hissettiriyor. Ancak test boyunca elde ettiğimiz 5.2 değerlik yakıt tüketimi ve devir tasarruf devri ilkelerini göz önünde bulundurunca bu motorun oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.
 
 Astra Sedan  1.3 Teknik Özellikler
Motor:1.3lt CDTI
Motor Hacmi:1248 cc
Silindir Adedi:4
Maksimum Güç:95 bg 4000 d/d
Maksimum Tork: 190 Nm 1750 - 3250 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma14,6 s
Maksimum Hız:180 km/s
Frenler
Ön:Hava Soğutmalı Disk
Arka:Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi:5,3 lt
Şehir Dışı:3,6 lt
Karma:4,2 lt
Test:5,2 lt
CO2 Emisyonu111gr/km
Boyutlar
Uzunluk:4658 mm
Genişlik: 1814 mm
Yükseklik:1500 mm
Dingil Mesafesi:2685 mm
Bagaj Hacmi:420 lt
Yakıt Depo Kapasitesi:56 lt
Boş Ağırlık:1396 kg
Lastik Boyutu:215/50R17

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri