Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir Otomobil Kiralayıcısının Nelere Dikkat Etmesi Gerekir?



1-  Araç kiralama işinde yeniyseniz ilk olarak acele etmeyin. en az bir kaç gün araştırın çevrenizi.

2- Kiralamak istediğiniz otomobile ait firmanın kurumsal olmasına sabit bir telefon ile sürekli hizmet vermesine ve yol yardım hattına sahip olmasına özen gösteriniz.

3- Lastik kontrolünü yapın..Lastikler yıpranmışsa değiştirilmesini talep etme hakkınız var. Arabayı bitmiş lastik ile kiralarsanız can güvenliğinizi hatta sevdiklerinizin can güvenliğini tehlikeye atarsınız.

4- Yapacağınız sözleşmeyi dikkatle okuyunuz. diğer firmaların sözleşmeleri ile karşılaştırma yapın. Aklınıza takılan hususları hiç çekinmeden yetkililere sorun. Tatmin oluncaya kadar kiralama yapmayın.





5- Test sürüşü yapmadan aracı kiralamayın. 3 yada 4 km sürün ölçüler çerçevesinde hız yapın frenlerini test edin. Eğer otomobilde sürüş esnasında problem olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle aracı kiralamayın. Arabanın mekanik aksamından  anlamak için yanınızda birini bulundurun.



6- Arabanın bakımı ile ilgili belgeri görün.

7- Güvenini sözle değil mutlaka yazılı belge ile sağlayın. güler yüzle veya sözlü teminatla asla yetinmeyin.

8- Kaskosunun ve muayenesinin yapılıp yapılmadığını araştırın. Özellikle kaskosunun araç kiralama firmalarına özel olarak  yapılıp yapılmadığına dikkat edin.

9- Eğer üzerinde çizik ya da başka bir kusur görürseniz aracı teslim alırken bunların sözleşmeye eklenmesini talep ediniz. Yanlış bir tercih yapma durumunda bunun bedelini de size ödetebilirler. Dikkatli olun.

10- Eğer gerekli önlemleri almışsanız daha az fiyatlısını aramaya kalkmayın.

Keyifli ve Güvenli Sürüşler...

1 Yorumlar

  1. geçen sene 3 gün kiraladığım aracı nerdeyse 50 km bile yapmamış araba yatmışken üzerinde 3 yerde çizik var diye bana ödetmeye çalıştılar, şahıslarla değil firmalardan araç kiralayın+ en ucuzunu aramaya kalkmayın, benim gibi ;)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri