Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli


Araç Kiralama


Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yaygınlaşan bir uygulama olan araç kiralama, gerek iş ve gerekse turizm amaçlı gezilerde ve farklı şehirler ziyaret edildiğinde son derece gerekli bir sektör haline gelmiş durumda. Ancak araba kiralarken dikkat edilmesi gereken durumların olduğunu unutmamak gerek. Bu noktaları bilmek, hem haklarımızı bilmemizden kaynaklanan daha bilinçli kullanıma, hem de rent a car firmaları ile olası hukuki sorunlarda doğru davranmamıza yarayacaktır.



Kiralık Araba Seçimi

Öncelikle kiralayacağınız aracı hangi amaçla kullanacağınızı ve yaklaşık olarak kaç kişinin araçta bulunacağını ve aracın bagaj hacmi ile yükünüzü göz ardı etmeden uygun araç için bir araştırma yapmanız gerekiyor. Sonra hangi sınıf bir aracı kiralamak istediğinize karar verin ve piyasada biraz araştırma yaparak istediğiniz sınıf arabanın ortalama araç kiralama ücreti ne kadar tutuyor not alın.


Aracın yakıt durumunu kontrol edin. Bir çok rent a car firması aracın yakıtını kendi doldurarak teslim ediyor. Eğer sözleşme buna yönelikse alınan benzinin durumunu ve litre fiyatını kontrol edin. Eğer araç kiralama sözleşmesinde hangi yakıt istasyonundan alacağınız belirlenmiş ise ondan yakıt alın.

Oto kiralama firması ararken bazı kriterlere bakılması gerekiyor. Bunların başında firmanın güvenilir, müşteri memnuniyetine önem veren bir firma olması geliyor. İkinci olarak araba kiralama noktasında kampanya yapan güvenilir firmaları gözden geçirin. Size uygun kampanyalardan faydalanın.

rent a car
Araba Kiralama



Araç kiralama sözleşmesi imzalarken firma yetkililerine aklınıza takılan her şeyi sorun. Bundan çekinmeyin. Sözleşmenin tamamını var ise ek maddeleri ile birlikte okuyun. Kaza durumunda neler olacağını araştırın. Sigorta acentesi kişisel otomobil kapsamında mı değil mi mutlaka araştırın. Sigortası olmayan aracı kesinlikle kiralamayın. Sigortanın neleri kapsadığını da soruşturun. Eğer Bu işlerden anlamıyorsanız yanınızda anlayan biri ile firmaya gitmek en doğrusu olacaktır. Olası bir kaza durumunda rent a car firmasından aldığınız aracın daha önceki kazalardan kalan masrafları ödemek istemiyorsanız, kaza tespit tutanağı düzenlenirken gözünüzü dört açın.

oto kiralama
Rent a car


Araç Kiralama Hukuki Durumlar

Eğer sürekli aynı firma ile çalışacaksanız bu firmanın sadakat programı sahibi olup olmadığını sorgulayın. Böylece kazandığınız puanları gelecek kiralama dönemlerinde indirim olarak kullanabilirsiniz.

Eğer havaalanı araç kiralama sistemini kullanacaksanız önceden anlaştığınız rent a car firmasıyla uçuş bilgileriniz paylaşın. Olası rötar durumlarında mağdur olmayın.



Kiralamak istediğiniz aracın bakımlarının yapılıp yapılmadığını araştırın. Mümkünse yazılı olarak kayıt altına alın. Lastiklerin durumunu kontrol edin. Kış aylarında kış lastiklerinin olmasına dikkat edin. Aracı ilk çalıştırdığınızda camları, kapıları açıp kapatarak doğru çalıştıklarından emin olun ve koltuk üzerinde leke vb durumlar olup olmadığını gözden geçirin.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri