Test Sürüşü Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Doğru Test Sürüşü Nasıl Olur?

 
İkinci el araç alacak olanlar için vazgeçilmezlerden biri de hiç şüphesiz aracı satın almadan önce test amacıyla bir müddet kullanmaktır. Bu test sürüşleri aracı alıp almamaya karar verme konusunda bize oldukça fazla fikir verirler. Bu da bu konunun ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Eğer araç satın alırken test sürüşünün uygulanması esnasında nelere dikkat edeceğinizi bilmiyor ve konuda daha önce hiç bir tecrübe sahibi değilseniz güvendiğiniz bir yakınınızdan yardım alabilir ona da aracı sürmesini ve test etmesini isteyebilirsiniz.
ikinci el, test sürüşü
Test Sürüşü
 
Test sürüşlerinin amacı aracı tanımamızı sağlamaktır. Bundan dolayı dikkat edilmesi gerekenleri listeleyecek olursak:
1. Motorun kolay ve gürültüsüz bir şekilde çalışıp çalışmadığına dikkat edin.
2. Motor ısındıktan sonra sesinde bir farklılık olup olmadığına bakın.
3. Test sürüşünün tamamını düz bir yolda yapmayın mümkünse bozuk, girintili - çıkıntılarda da test ederek aracın herhangi bir yerinden ses gelip gelmediğini kontrol edin.




4. Sürüş sırasında veya sürüşten sonra araçta bir koku olup olmadığını anlamaya çalışın. Bu yüzden mümkünse sürüş sırasında pencereleri açık tutmayın.
5. Hem yavaş hem de yüksek hızda ilerlerken fren yaparak aracın durma mesafesini ölçmeye çalışın. Fren esnasında aracın sürüklenip sürüklenmediğine, titreşimlerine ve savrulmasına dikkat edin.
6. Farkı hızlarda ve değişik açılarda dönüşler yapmayı deneyin. Dönüşlerde aracın dengesinin bozulup bozulmadığına bakın.
7. Mümkünse düz yolda ilerlerken fren yaptıktan sonra aracın izlerini izleyin. Ön ve arka tekerin bıraktığı izlerin aynı seviyede olup olmadığını kontrol edin.
 
Araç almadan önce dikkat edilmesi gereken bir kaç hususu da yeri gelmişken zikretmekte fayda var. Mesela bunlardan biri de daha önceki yıllarda aracın bakımı doğru yerde ve uzman kişiler tarafında yapıldı mı yoksa, önceki sahipleri tarafından önemsenmeyip iş bilmez ustaların elinden mi geçti.
 
Yine aracın kilometresinin yaşına göre yıpranmasına ve ne kadar km yaptığına da dikkat etmek yerinde olacaktır. Bu konudaki aşırılık sizin başınıza ilerde olmadık işler açabilir.
 
Aracın geçmişini sorgulatarak daha önce ne kadar onarım görmüş ve bu onarımların masrafı ne kadar yüksek ona bakın. Yüksek onarım miktarları aracın daha önce ciddi kazalar geçirmiş olma şüphesini verirler. Aynı şekilde önde meydana gelen boya ve yamalar da bu konuda şüphe uyandırmaktadır.
 
 
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri