Alman Otomobilleri

Avrupa Devletleri arasında sanayisi ile önemli bir yer tutan Almanya büyük bir yıkım ve ekonomik bir çölü yaşadığı ikinci dünya savaşından sonraki on yıllık bir süreçte büyük bir kalkınma hamlesi yaparak çok kısa sayılabilecek bir sürede hem sanayi üretimi ve endüstiriyel alanda ve hem de ekonomik kalkınmada diğer Avrupa ülkelerini yakalamayı başarmıştı.

Yazı başlığından da anlaşılacağı üzere konumuz alman otomobilleri ve bu sektör almanlar için çok önemli bir sanayi kalkınma orjini haline gelmişti. Orta sınıf insandan spor ve lüks sayılabilecek ve bir çok kesime hitap edebilecek şekilde geniş bir alanda gerçekleştirilen üretimler, yerli kaynaklarla ve sermayeyle yapılmasının yanında motor ve yedek parçaları da üretime katarak tüm dünyada "Alman Arabası" şeklinde bir tabir yaratmıştır ve bu tabir hiç şüphesiz hem kalitesi hem de marka değeri ile hafife alınabilecek bir tabir olamaz.

"Halk arabası" anlamına gelen Volkswagen'den başlayacak olursak bu markanın  ilk  olarak 1938'de üretime başladığını söyleyebiliriz. Adından da anlaşılacağı gibi orta sınıfın kullanımı için düşünülmüş olsa da bir çok modelinin özellikle daha az gelişmiş toplumları da düşünürsek üst sınıf ve zengin tabakaya hitap eden modelleri de ürettiğini söyleyebiliriz. Ülkemizdeki vergilerin daha uygun olması durumunda hızla satışlarının artması beklenen araçlardan biridir.

Almanların eksantrik markalarından bir tanesi de Audi'dir. Daha çok zengin tabakanın kullandığı bir araç olduğu bilinmekle beraber ikinci el fiyatlarının bünyesindeki teknolojinin ağırlığı yani sürekli gelişen teknoloji nedeniyle zaman zaman kullanıcılarına sürprizler yaşatmaktadır.





BMW otomobil üretimi yapmasının yanında uçak motoru da üretmektedir ki bunu BMW sürücüleri dahil çok fazla kişi bilmez. Otomobillerin sağlamlığı, sürüş keyfinin ve sunduğu muhteşem konforun vazgeçilmezliği ve insanımız için en değerli görülen özelliklerden biri olan güçlü motorları ile tanınması yanında dünyada her zaman teknolojik olarak en üst seviyeyi yakalayan ve rakiplerine yıllarca fark atan belki de Dünya'nın en önemli otomobil üreten firmalarından biridir.

Tüm Dünya'da kendini ispatlamış başka bir otomobil markası olan Porsche de özellikle spor otomobil üretiminde çığır açan Alman otomobillerindendir. Dünya piyasası ile birlikte değerlendirildiğinde rakiplerinin daha çok Amerikan arabaları olduğu söylenebilir ve onları ciddi anlamda zorlamış, bir çok yerde geride bırakmıştır.

150 yıllık geçmişiyle ülkenin en köklü otomobil firmalarından olan OPEL ne var ki ilk başlarda sadece bisiklet ve dikiş makinesi gibi ürünler ortaya koymaktaydı. Yine de otomobil sektöründe bulunması 100 seneyi aşmakta ve tarih boyunca istikrardan uzak kalsa da her zaman için orta sınıf insanlara istediği modelleri, istenilen özelliklerde üretmeyi başarmış ve zorlukla da olsa ayakta kalmayı başarmış güçlü bir otomobil firmasıdır.

1926 yılında kurulan MERCEDES, hala dünyada en önemli otomobil ve ağır araç üretmeye devam etmekte ve güçlü yerini daha önce hiç kaybetmediği gibi bundan sonrası için de ümit vermeye devam etmektedir. Ağır abi stilleri ile özellikle resmi araç sektöründe tüm dünyaya ihraç ettiği otomobillerle ülkenin en önemli ihracat firmalarında biri sayılabilir. Bu yüzden Alman vatandaşları açısından markanın milli ve oldukça anlamlı bir duruşu vardır. Ayrıca BMW ve Audi gibi markalara kıyasla ikinci elde de fiyatları düşmeyen bir marka olması bize her zaman aranan ve satılabilen bir araç olduğunu göstermektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri