İstanbul Trafigine Akademik Cozum

Akademik araştırmalar için yeni bir konu da artık İstanbul trafiğin bulunacak çözüm yolları olacak gibi görüyor.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesini işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında trafik sorununu çözebilecek bir çok önerinin değerlendirilmesi öngörülüyor. Bilimsel metotlarla ve laboratuvar ortamında değerlendirilecek bir çok bilgi ve öneri için geniş kapsamlı hazırlıklar yapılıyor. Projede trafik sıkışıklığının yanı sıra İstanbul içindeki otopark sorunu ile birlikte, trafiğin yönü, hızı, gelecek planlaması, yaya güvenlikleri gibi bir çok önemli konu da yer alıyor.
 
Üniversite bünyesinde açılan YTÜ - İBB Trafik Kontrol Merkezi ve Akıllı Ulaştırma Sistemleri Laboratuvarı Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek. Ülkemizde ilk defa bir üniversite İstanbul trafiğinin neredeyse tamamını takip edebilecek.
  




     İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle başlatılacak olan çalışmayla YTÜ'nün Davutpaşa İnşaat Fakültesi'nde bir laboratuvar kuruldu. Böylece, İstanbul'un şehir içinde ulaşım ve trafik problemlerine daha  önceki yıllara nazaran daha teknik, daha bilimsel, daha güncel, daha inovatif çözümler getirmek için çalışılacak. Yapılacak çalışmalar içerisinde ,özellikle de ulaştırma konusunda yeni teknolojilerin araştırılması ve raporlanması, seyahat süresi, alternatif güzergâhlara yönlendirme, acil durum trafik yönetim sistemleri, kaza uyarı sistemleri,  ve benzeri konular ülkemizde ilk defa  bu derece akademik düzeyde ele alınmış olacak




 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri