Ostim Araba Pazarı Tasindi



Başkent Otomotivciler Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Ostim'de araba pazarının bulunduğu yerde yeni bir AVM binasının inşa edilmesi sebebiyle bu araba pazarının taşınacağı bildirildi. Yapılan açıklamada yeni araba pazarının kurulacağı yerin Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde kurulan Otonomi arazisi olacağı bildirildi.
 
 

ostim araba pazarı, adres, nerede
Ostim Araba pazarı





Başkan Berktaş, yaptığı açıklamada şu anda Ostim'de bulunan  araba pazarının yerinde yeni AVM inşaatının başladığını, açık oto pazarının kurulduğu arazinin bir kısmının da inşaatın alanı içinde kaldığını ifade etti. Araçların yollarda, kaldırımlarda sergilenmeye başlandığını belirten Berktaş, sergilenen otomobillere bakan müşterilerin, sık sık hızla giden araçlarla karşılaştıklarını ve kalabalık sebebiyle aşırı bir sıkışıklık ve trafikte büyük aksamaların yaşandığını bildirdi.
 
Açıklamanın devamında
 
"İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Ankara'daki tüm oto galerilerini tek merkezde toplamak amacıyla Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde Avrupa ve Ortadoğunun en büyük otomobil ticaret merkezini inşa ediyoruz. 2015 yılı üçüncü çeyreğinde faaliyete geçecek proje kapsamında ikinci el açık oto pazarı da yer alıyordu. Otonomi arazisi üzerinde 80 bin metrekare alan ayırarak, 2015 yılı üçüncü çeyreği beklenmeden açık oto pazarının hemen taşınması konusunda karar aldık. Çalışmalara da başladık. Modern ve güvenli bir ortamda araç alım satımının yapılacağı yeni açık oto pazarı 2 ay içinde açılacak." ifadeleri yer aldı.


Araba pazarının kurulacağı Otonomi'de yaklaşık olarak beş bin kişiye iş imkanı sağlanacağını belirten Berktaş yaklaşık olarak 750 milyon liraya varan bir yatırımın öngörüldüğünü ifade eti.

Alanın genişliğinin 375 bin olduğu Otonomide 490 showroom, 25 işletme ve 68 ofisten oluşan meydan ticaret ve ofis blokları, 13 teknik servis ile 10 oto plaza bulunacağı belirtildi.

otonomi nerede, otonomi adres
Otonomi

Berktaş, sektörel kuruluşların yanı sıra AVM, otel-kongre merkezi, cafe-restaurant, banka, noter, trafik tescil bürosu, kuru temizleme, kırtasiye, camii ve diğer yaşam alanlarıyla mikro bir şehir olarak planlandığını söyledi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri