Aşağıda sizler için bazı uyarı işaretleri ile bunların anlamları ile ilgili bir takım faydalı bilgiler vermeye çalıştık. Umarım faydalı olacaktır.
Motor Bakım Lambası: Bir otomobildeki en kritik uyarı lambası diyebiliriz. Bu uyarı lambasının anlamı "hemen motoru kontrol et ve bakım yaptır" anlamına gelmektedir. Ancak hemen tedirgin olmaya gerek yok. Eğer siz motorda bir anormallik hissetmezseniz yolunuza devam edin. En kısa sürede servise bakım yaptırın. Ancak bu uyarı ile birlikte aracın performasında, motordan gelen seste ciddi farklılıklar seziyorsanız aracı durdurup servise çekmeniz daha uygun olabilir.
ABS ve Kilitleme Sistemi: Bu işaret genellikle araçtaki kilitleme sisteminin devre dışı kaldığını ifade etmektedir. Bu frenlerin çalışmayacağı anlamına gelmez ancak ABS sistemi performansında sıkıntı oluşturabilir en kısa zamanda servise gidilmelidir.
Yağ Lambası: Bu işaretin motor çalışır durumunda yanık durumda olması yağ seviyesinin düştüğünü ifade etmez. Halbuki toplumumuzda genellikle öyle bilinir. Bu durum yağ basıncının çok düşük olduğunu gösterir. Bu işareti görür görmez hemen aracı durdurmalısınız. Ardından motordaki yağ seviyesini kontrol ettirin. Yeniden yola çıkmanız gerekirse motora yağ eklemeniz gerektiğini unutmayın. Eğer lamba hiç sönmemişse aracınızla yola devam etmeniz çok riskli bir durumdur.
Hava Yastığı Göstergeleri: Bu işaret ateşleme sırasında yanmazsa, yanıp sönerse ya da yanık kalırsa hava yastığı sisteminin en kısa zamanda serviste incelenmesi uygundur.
Yakıt Göstergesi: Bu gösterge de işaret veriyor yani yanıp sönme durumu gözleniyorsa aracınızdaki yakıt miktarı, yakıt deposunun 1/8’inden daha az bir durumda anlamına gelir.
Emniyet Kemeri Göstergesi: Motoru çalıştırmadan evvel emniyet kemerini bağlamazsanız bu uyarı lambası dört ila sekiz saniye arasında bir uyarı sesi ile unuttuğunuz eylemi size hatırlatacaktır.