Otomobiliniz Gerçekten Temiz Mi?

Araba Temizliği

Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız bu yazıyı okuduktan sonra tekrar düşünmenizi isteriz.

Çünkü otomobillerin temizliği ve sağlık açısından değerlendirilmesi amacıyla İngiltere'de gerçekleştirilen bir dizi araştırma, kullanmış olduğumuz arabaların özellikle bagaj kısımlarının tam bir mikrop yuvası olduğunu bize söylüyor. Araştırma aslında bir kaç yıl öncesine dayanıyor fakat bu konu ülkemizde çok tartışılmadığı için konuyu güncellemek yerinde olacaktır.


araba bakteri temizlik
Otomobillerde Bakteri

İngiltere'de bir sigorta şirketinin isteği doğrultusunda gerçekleştirilen araştırmada 25 farklı otomobil kullanılmış. Yapılan inceleme sonucunda otomobillerin içlerinden bagajlarından rastgele bölümler incelenmiş ve sonuçta ortalama her santimetre kare içerisinde iki yüz seksen beş farklı bakteri olduğu görülmüş.

Ünlü mikrobiyolog Anthony Hilton tarafından başkanlık edilen bu ekip çalışmasında özellikle direksiyon ve vites kolu üzerinde çok miktarda bakteri bulunuyor. Bu akşamlarda santimetre kare başına dört yüzden fazla bakteri bulunduğu görüldü.

Araştırmada ayrıca bu bakterilerin ciltteki ölü derilerden, evcil hayvanlardan, ayakkabılardan ve havadan taşındığı belirtildi.

Hilton yaptığı açıklamanın sonunda bir otomobilde bulunan organizma miktarının normal bir evde bir tuvalette olandan çok da farklı olmadığını belirterek sağlık için araç içi temizliğe önem verilmesi gerektiğini belirtti. Bunun için havalandırma ve ısıtma bölümlerinin zaman zaman temizlenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri