V- Kayışı Ne Zaman Değişir?

Otomobiller için bir çok faaliyetin yerine getirilmesinde önemli rol oynar V kayışı. örneğin klimaya güç vermede, elektrik üretmede, motorun hararetinin alınmasında ve direksiyonun normal hareketini yapabilmesinde etkilidir. Günü geldiğinde değiştirilmezse sürücüleri zor durumda bırakabilir.
 
v kayışı
 
 
Dikkatinizi çekmiştir belki yeni üretilen otomobillerde motorun yönü değişirken V kayışı da daha alt taraflarda kaldığı için pek göze görünmez bir hal aldı. Teknolojik olarak daha uzun ömürlü imal edildikleri için ve alt tarafta kaldıkları için yeni sürücülerin çoğu tarafından tanınmayabiliyor.
 
Bu konuda dikkat etmemiz gerekenler:
 
Bu kayış eskir, yıpranırsa kendini belli eder. Daha önce duymadığınız sesleri duymaya başlarsınız. Bu bir kuş ötüşünü andırabildiği gibi bir sürtünme sesi de verebilir. Bu sesler geldiğinde kayışa bakacak olursak sırt tarafında bazı kırılmalar, yan taraflarında aşınmış bölgeler ve yıpranmış dişler görebilirsiniz. Eğer vaktinde değiştirilmezse özelliklerini yitirerek görevini yapamaz duruma gelebilir. (kopmadan önce). Bu da otomobildeki bir çok sistemi etkiler. Klimanın çalışmasından tutun hidrolik direksiyon pompasına ya da alternatörden soğutma sisteminin çalışmasına kadar.




 
Bu kayışın değişme zamanını nasıl biliriz?
 
* Motor hararet yapıyor ya da akü vaktinden önce bitiyorsa
* Motordan sürtünme sesi geliyorsa
* Klimalar verimli çalışmıyorsa
* V kayışı üzerinde çatlaklar ve yırtıklar görünüyorsa
 
bu kayışın değişmesi gerekir.
 
Dikkat edilmesi gereken bir konuda eğer bu kayışta bir kopma belirtisi görürsek yada koptuğunu fark edersek hemen motoru durdurmamız gerekir güvenliğimizi açısından.
 
Keyifli ve Güvenli sürüşler
 
 

2 Yorumlar

  1. Gerçekten çok güzel izah etmişsiniz faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz emeğinize sağlık çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı aydınlatıcı bilgiler veriyorsunuz teşekkürler..

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Site İstatistikleri